Reprezentácia - 23.12.2018 11:07

Výber najkrajších gólov a zákrokov florbalových MS

Zdroj: huste.tv/youtube

Po zaujímavých trestných strieľaniach sa oficiálny kanál florbalových MS 2018 rozhodol uviesť na svetlo sveta aj ďalšie zaujímavé videá. Zameral sa na najkrajšie góly, ktoré turnaj hraný v Prahe priniesol, a aj najkrajšie zásahy gólmanov. Pokiaľ ide o strieľanie gólov, Slovensko bolo najúspešnejším celkom. Nastrieľalo ich 65, čím prevýšilo strieborných Švédov o štyri kúsky. Naši ovládli aj presilovkové štatistiky s parádnou 70-percentnou úspešnosťou a spoločne so Švédskom mali najvyšší rozdiel skóre. Všetko to však vyplýva z toho, že začínali v kvalitatívne slabšej skupine. V konečnom hodnotení obsadili na MS až deviatu priečku.

Spoločne so Švédom Alexandrom Galantem Carlströmom sa stal náš Filip Čonka-Skyba s desiatimi gólmi najlepším strelcom šampionátu, kým 21-bodový Michal Dudovič pohodlne ovládol individuálne štatistiky produktivity. Slovenská ponuka evidentne až tak nezaujala. Vo výbere desiatich gólov sú individuálne dravé prieniky, ale napríklad aj šikovný teč zo vzduchu od Nemca Schuschwaryho, neuveriteľný dribling Janosa Brökera, ale aj loptička z kanadskej hokejky, ktorá skončila v našej sieti.

Prvenstvo v brankárskych štatistikách majstrovstiev sveta udržal fín Lassi Toriseva, ktorý v oboch svojich vystúpeniach inkasoval len po jednom góle. Iba nižší počet zákrokov zaňho odsunul Švéda Månsa Parsjö-Tegnéra. Zároveň sú to jediní dvaja gólmani, ktorí udržali svoju úspešnosť nad 90 percentami. Za zmienku stojí aj ďalšia dvojica - Nór Andreas Ansnes Falkeid a Švéd Johan Rehn ako jediní v niektorom zápase udržali čisté konto. Hneď dvakrát sa v highlightoch predviedol Švajčiar Pascal Meier, ktorý bol novinármi zaradený aj do all star teamu. Rovnako dva z desiatich vybraných zákrokov patria aj Nemcovi Mikeovi Dietzovi a zmestil sa aj Austrálčan Eythan Yeoh, ktorý vychytal nášho reprezentanta Matúša Macharu.