Reprezentácia - 27.05.2019 16:22

Floorball Challenge Team absolvoval generálku pred Falunom

Zdroj: huste.tv

Grasshoppers Žilina pripravili v Športovej hale Vendelína Javorku výborný florbalový víkend, ktorého súčasťou boli hneď tri vystúpenia TV Joj Floorball Challenge Teamu. Nič neostalo na náhodu a dobre zabezpečený dvojdňový program priniesol hneď dva zápasy s mužskými majstrami Slovenska z roku 2015, ktorý bol doplnený dvojnásobnými juniorskými šampiónmi. Okrem nich výber chlapcov do 19 rokov pod hlavičkou Nadácie TV Joj čelil aj tímu FBC Páv Piešťany.

Žilina dokázala v oboch dueloch potvrdiť svoju kvalitu, hoci treba povedať, že zverenci Stanislava Huja kládli veľmi statočný a kvalitný odpor. "S chalanmi sme sa teraz dlhšie nevideli a hrali sme so silným súperom, ktorý postavil hráčov mužskej Extraligy. Zo začiatku bolo vidieť, že sa chalani na ihrisku trochu hľadajú, ale tretia tretina bola úžasná, tlačili sme súpera, vyhrali sme ju 4:1 a som s výkonom v nej som maximálne spokojný," zhodnotil tréner po prvom zápase. V ňom začal Floorball Challenge Team strieľať góly až po piatich inkasovaných, avšak nakoniec z toho spravil slušnú drámu a prehral len 4:6. Druhý vzájomný zápas so Žilinou priniesol ešte tesnejšiu prehru 6:7. Tento raz už v zostave "kobyliek" výrazne prevažovali florbalisti z juniorského tímu. Proti Piešťanom už mal navrch tím s podporou TV Joj a prestrelku vyhral 9:6. Aj druhý súper však bol dostatočne húževnatý aj napriek tomu, že menom nie je až taký zvučný ako Grasshoppers. "Ja nezvyknem podceňovať súpera, pretože to sa môže kruto vypomstiť. Uvidíme, čo bude hrať súper. Ak by bol ľahší, vieme si natrénovať rôzne kombinácie, prechody do útoku a podobne," hovoril ešte pred stretnutím s Piešťanmi s rešpektom tréner.

Pre talentovaný tím šlo o vrchol prípravy na prestížny Jalas Floorball Cup vo švédskom Falune, na ktorý evidentne pocestuje dobrá partia. "Počas zápasu som hráčom prízvukoval, že lavička musí žiť a musíme sa povzbudzovať. Po chybe treba spoluhráča povzbudiť, po dobrej prihrávke, strele alebo zákroku brankára zatlieskať," povedal Stano Hujo a hráči to do bodky napĺňali. Že sa ide do Švédska po skvelé zážitky, potvrdili aj hráči. "Ja som šťastný, že cestujem práve s takouto partiou. Máme za sebou už dve sústredenia a je skvelé byť jej členom," hrdo povedal kapitán výberu Noel Gondáš. Ten hrá na klubovej úrovni za Tsunami Záhorská Bystrica, práve pod vedením Stanislava Huja: "Som maximálne vďačný, že som sa do tohto tímu dostal. Vnímam ako veľkú výhodu, že hrám pod svojím trénerom z klubu, keď potrebujem niečo vyriešiť a ako kapitán mám potom možnosť sprostredkovať veci aj spoluhráčom."

Osobitná pozornosť počas dvojzápasu s Grasshoppers bola venovaná brankárovi Samuelovi Hazuchovi. "Tento zápas bol pre mňa špeciálny, keďže v tomto klube pôsobím už štyri roky. Bolo to pre mňa také menšie 'derby'. Súperov poznám dobre a veľmi som sa preto na tento zápas tešil," zdôveril sa po úvodnom stretnutí. Pred necelými tromi mesiacmi sa s juniorkou žilinského tímu tešil z bronzovej priečky v Extralige a dojmy preto stále doznievajú: "Táto medaila bola pre nás od tej zlatej spred štyroch rokov asi druhá najhodnotnejšia. Tento káder bol pred štyrmi rokmi na tom tak, že sme sa ani len nedostali na majstrovstvá Slovenska. Krásne je na tom vidieť progres, ktorý sme odvtedy spravili a medaila bola cieľom pre túto sezónu." Momentálne sa už nevie dočkať odletu do Falunu, keďže tam sídli klub, ku ktorému vzhliada: "IBF je mojím obľúbeným klubom a mám tam brankársky vzor Johana Rehna."

Účinkovanie Floorball Challenge Teamu vo Švédsku budeme podrobne mapovať počas celých štyroch dní.