Reprezentácia - 18.10.2019 09:52

Turnaj, ktorý ukáže veľa: florbalistky zabojujú v Poľsku

Zdroj: huste.tv

Slovenské reprezentantky vo florbale už dnes štartujú svoje zápolenie na turnaji 6-nations Floorball Challenge, ktorého dejiskom je poľský Nowy Targ. Okrem Sloveniek sa podujatia zúčastnia aj Poľky, Dánky, Nemky, Lotyšky a Nórky, čo by mali byť vzhľadom na vysoké šampionátové ambície súperi, ktorých bude potrebné zdolať. Práve s takými však náš tím zohrá v decembri v Neuchateli kľúčové zápasy v boji o umiestnenie. Káder bude navyše v porovnaní s tým minuloročným výrazne obmenený a chýbať budú viaceré dievčatá, ktoré patrili v roku 2017 v Bratislave medzi opory.

Hráčky čaká u severných susedoch poriadna záťaž. Počas troch dní odohrajú až päť medzištátnych zápasov a prvý tím celkovej tabuľky sa zároveň stane víťazom podujatia. Aj preto bol hrací čas prispôsobený na pätnásťminútové tretiny. Ambície nášho tímu sú na tomto podujatí jednoznačne najvyššie. Reprezentačný tréner Michal Jedlička neskrýva cieľ vyhrať všetky zápasy a doladiť hru pred šampionátom. "Každý súper hrá trochu iným štýlom, čo je pre nás priam ideálne. Vyskúšame si tak veľa vecí a opäť sa o niečo zlepšíme," skonštatoval pre web Slovenský zväz florbalu.

Súperkami Slovenska na 6-Nations Challenge budú výbery, ktoré sa v aktuálnom svetovom renkingu držia v tesnej blízkosti našich, priebežne šiestych, dievčat. Pri zohľadnení najaktuálnejších dvoch šampionátov, Lotyšsku patrí piata priečka a zároveň bude naším súperom v základnej skupine. Poľsko a Nemecko uzatvárajú elitnú osmičku, pričom náš severný sused to pred dvomi rokmi dotiahol do štvrťfinálovej fázy. Deviate miesto patrí Dánkam a o priečku nižšie sú Nórky. Na MS 2017 dokázalo Slovensko zdolať Nemky, Nórky aj Lotyšky, aby obsadilo konečné piate miesto. Turnaj v Neuchateli vďaka tomu budú, na rozdiel od toho minulého, otvárať v kvalitatívne silnejšej skupine.

Slovenská nominácia do Noweho Targu:
Hráčky: Karolína Krištofová (Florbal Židenice, CZE), Jana Dupčáková (FBC Ostrava, CZE), Pavlína Farulová (ŠK 98 Pruské) - Alžbeta Ďuríková, Michaela Šponiarová (SC Classic, FIN), Denisa Papierniková, Terézia Zajacová (obe NTS Nemšová), Alexandra Faktorová, Laura Chúpeková, Linda Pudišová (všetky FBK Kysucké Nové Mesto), Denisa Ferenčíková, Jana Trošková (1. SC Vítkovice, CZE), Katarína Klapitová (Piranha Chür, SWI), Lenka Lenčešová (ŠK 98 Pruské), Kristína Belicová (Florbal Chodov, CZE), Pavlína Hudáková, Viktória Grossová, Kristína Hudáková (všetky FBC Ostrava, CZE) Klaudia Robová (FBC Predator Sabinov), Klára Grossová, Sára Adamcová (obe Kométa Spišská Nová Ves)
Trénerský tím: Michal Jedlička, Dušan Dudešek, Jozef Grega, Jiří Typl