Reprezentácia - 09.01.2020 22:49

Známa je dvadsaťčlenná nominácia na florbalovú kvalifikáciu MS

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Na prelome januára a februára bude prebiehať kvalifikácia florbalových Majstrovstiev sveta. Keďže máme párny rok, vrchol sezóny sa bude týkať mužov a jeho dejiskom budú fínske Helsinki. Šampionát štartuje 4. decembra, no ešte predtým musí náš tím zvládnuť "povinnú jazdu" a kvalifikovať sa naň. K dispozícii bude mať, podobne ako pred dvomi rokmi, domáce prostredie. Kvalifikačné skupiny C a D bude hostiť Poprad. Tréner Radomír Mrázek zverejnil menoslov hráčov, ktorí miestenku na majstrovstvách pôjdu vybojovať. Nominácia sa zaobišla bez výraznejších prekvapení a nechýbajú v nej opory z roku 2018, ako Dudovič, Kubovič, Čonka-Skyba, Gál, Ujhelyi a identická bude aj brankárska dvojica Mazák - Klobučník.

Slovensko bude súčasťou kvalifikačnej skupiny D, v ktorej si sily zmeria postupne s Maďarskom, Talianskom a Nórskom. Práve Nóri budú naším najväčším súperom. Vo svetovom renkingu im patrí šiesta priečka, kým Slováci sú deviati. Program kvalifikačných bojov sa oproti predošlým rokom zmenil. V hre je deväť miesteniek na šampionát, pričom víťazi každej zo šiestich skupín môžu objednávať letenky do Fínska, druhé tímy z jednotlivých skupín potom hrajú jednozápasovú baráž o ich doplnenie. Počet hracích dní sa pritom z piatich zúžil na štyri. V prípade, ak by Slovensko svoju skupinu vyhrať nedokázalo, nastúpi proti druhému celku druhej popradskej skupiny. Jej súčasťou je Švajčiarsko, Rusko, Belgicko a Pobrežie Slonoviny.

Africký tím bude perličkou európskej kvalifikácie. Ide totiž o jediný celok svojho kontinentu, ktorý má záujem zabojovať o účasť na MS, no Medzinárodná florbalová federácia rozhodla, že si ju musí zaslúžiť kvalifikáciou, ktorá je geograficky najbližšie k jeho hraniciam. Popri Bangkoku, Liepaji a Fredrikshavne to vychádza práve na tatranské prostredie.

Nominácia Slovenska na kvalifikáciu florbalových MS 2020 (30.januára - 2.februára):
Brankári: Jakub Klobučník (1. FBC Trenčín), Rastislav Mazák (Královské Vinohrady, CZE)
Hráči v poli: Lukáš Řezanina, Šimon Hatala (obaja Vítkovice, CZE), Martin Kubovič (Tsunami Záhorská Bystrica), Ladislav Gál (Panthers Otrokovice, CZE), Martin Grlický (Bulldogs Brno, CZE), Lukáš Ujhelyi, Kristián Kozák (obaja Sparta Praha, CZE), Filip Čonka-Skyba, Michal Pažák, Samuel Kelemen (všetci ATU Košice), Ronald Gašparík (Waldkirch-St.Gallen, SUI), Michal Dudovič (Wiler-Ersigen, SUI), Tomáš Kvasnica (1. FBC Trenčín), Matúš Gajdoš (Floorball Thurgau, SUI), Samuel Virga, Marek Bulko (všetci 1. FBC Trenčín), Matúš Machara (AS Trenčín), Ľuboš Šefčík (Kanonýři Kladno, CZE)
Program Slovenska v kvalifikácii florbalových MS 2020:
30.1. o 19:00: Slovensko - Maďarsko
31.1. o 19:00: Slovensko - Taliansko
1.2. o 15:00: Slovensko - Nórsko

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora