Reprezentácia - 11.01.2020 07:41

Klubový florbal spozná svojho šampióna tento víkend v Ostrave

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Kto tvorí najlepšiu štvoricu sveta, je vo florbale jednoznačné. Platí to aj na klubovej úrovni, preto je obdoba Ligy majstrov zúžená na štyri celky a v rámci miniturnaja bojuje o prestížny klubový pohár šampión zo Švédska, Fínska, Švajčiarska a Česka. Turnaj píše s obmenenými formátmi svoju tradíciu od roku 2011 a Česká republika bude jeho dejiskom po tretí raz. Do Ostravy tak mieria tímy, ktoré ovládli sezónu 2018/19 v najlepších ligách sveta na mužskej aj ženskej úrovni. Mužský turnaj pozostáva z domácich Vítkovíc, švajčiarskeho SV Wiler-Ersigen, fínskeho SC Classic a švédskej Storvrety. Ženskú časť popri domácich Vítkoviciach dopĺňa švajčiarsky Kloten-Dietlikon Jets, fínsky celok SB-Pro a švédske Täby FC.

České tímy mali výhodu domácej pôdy naposledy v roku 2015. Vtedy sa hralo v Mladej Boleslavi a zúčastnilo sa šesť mužských a šesť ženských celkov. Najlepšie si počínali bronzoví muži Tatrana Střešovice. Tento raz sa očakáva veľa od vítkovických žien. Tie si zahrali o zlato už minulý rok vo Švédsku, keď v semifinálovom predĺžení nečakane zlomili fínsky SB-Pro, ale vo finále nestačili na domáce hráčky IKSU. Doma budú ešte sebavedomejšie a ambicióznejšie. Majstrovský titul bral ostravský klub aj na mužskej úrovni a rovnako sa bude snažiť podporu fanúšikov pretaviť na čo najlepší výsledok. Systém Champions Cupu je jednoduchý - na sobotu sú naplánované semifinálové zápasy, na druhý deň duely o konečné tretie miesto a finále.

Denné vstupenky na turnaj sú stále v predaji. Miesto na státie vychádza na 150 korún, sedenie na 290. Organizátori považujú hostenie Pohára majstrov za obrovský úspech a očakávajú nadpriemernú návštevu, ktorá by mala prekonať väčšinu predošlých ročníkov. Akciu podporil aj Moravskoslezský kraj a ženský aj mužský domáci tím sú pripravené na duely mimoriadne vysokej prestíže a kvality. Oba začínajú proti švédskemu súperovi. Ženy vyzvú Täby, muži Storvertu. Slovenské kluby síce Champions Cup nehrajú, no v akcii uvidíme viacerých slovenských hráčov. Vítkovické farby hája naši reprezentanti Lukáš Řezanina a Šimon Hatala. Kapitánkou ženského tímu je Denisa Ferenčíková a okrem nej si tieto klubové farby oblieka aj Andrea Šidlová a Jana Trošková. Okrem toho, so švajčiarskym Willer-Ersingenom pricestuje Michal Dudovič, ktorý sa v minuloročnom finále prezentoval gólom. Z titulu sa minulý rok vo Švajčiarsku tešila aj ďalšia Slovenka, Katarína Klapitová, no tá nový ročník už zahájila v konkurenčnom Chüre.

Program Champions Cupu 2020 v Ostrave:
sobota 11.1. o 10:30 - SB-Pro (FIN) vs Kloten-Dietlikon Jets (SUI) *ženy
sobota 11.1. o 13:30 - Täby FC (SWE) vs Vitkovice (CZE) *ženy
sobota 11.1. o 16:30 - Storvreta (SWE) vs Vítkovice (CZE) *muži
sobota 11.1. o 19:30 - Classic (FIN) vs Wiler-Ersigen (SUI) *muži
nedeľa 12.1. o 10:00 - zápas o tretie miesto žien
nedeľa 12.1. o 13:00 - zápas o tretie miesto mužov
nedeľa 12.1. o 16:00 - finále žien
nedeľa 12.1. o 19:00 - finále mužov

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora