Reprezentácia - 09.05.2019 10:09

Florbaloví juniori na úvod MS zvalcovali Dánov

Zdroj: huste.tv/SZFB

Slovenskí juniorskí florbaloví sú na MS v Kanade súčasťou základnej skupiny B v elitnej kategórii. Žreb im postupne do cesty postavil Dánov, Švédov a Čechov, pričom prvú z prekážok majú naši chlapci úspešne za sebou. Papierovo najslabšieho zo súperov zrušili výsledkom 8:2, pričom svoje góly rovnomerne rozdelili do všetkých troch tretín. Pre Slovensko bola špeciálnou motiváciou aj chuť po odplate, keďže pred dvomi rokmi na MS Dánsku podľahli.

Zopár minút potrebovali oba celky, aby sa oťukali, zoznámili s prostredím a bolo vidieť, že ide o ich prvé vystúpenie na turnaji. Prvý gól padol v 7. minúte a prvým slovenským strelcom sa stal Jakub Nota. Postupom času sa k nemu pridal aj Šimon Hatala, Ivan Tomčo, dvakrát skóroval Tomáš Kvasnica a hetrikom sa predviedol Roman Faith. Dánske bodové vyhliadky sa rozplynuli veľmi rýchlo a ich zásahy znamenali len zníženie na 1:4 a 2:6. Slovenskú bránku hájil Adam Kohút, ktorý si pripísal 14 úspešných zákrokov.

"Vedeli sme, že budú Dáni brániť systémom 2-1-2 a čakať na naše chyby, ktoré sme počas prvej tretiny prakticky nerobili. Dostávali sme tak Dánov pod tlak. Keď inkasovali góly a začali tvoriť hru naši súperi už bolo pre nich neskoro," spokojne duel zhodnotil tréner našej juniorky Marek Onderko. Spokojne naňho nadviazal aj muž zápasu Roman Faith: "Vyvarovali sme sa chýb, čo sa nám počas zápasu darilo, naopak, prišli chyby Dánov, ktoré sme dnes trestali my. Boli sme oveľa lepším tímom než Dáni."

Slovenským druhým súperom na turnaji bude Švédsko, ktorého výsledok v úvodný hrací deň poriadne zarezonoval. Jeden z favoritov turnaja podľahol Českej republike 1:5 a dostal sa tak na predposlednú priečku tejto základnej skupiny. Fíni, naopak, úlohu favorita dokázali naplniť a pokorili Švajčiarov 6:4, zatiaľ čo Lotyši na úvod turnaja pokorili Nórov 6:2. Druhé slovenské vystúpenie začína už dnes o 21:00 nášho času.