Reprezentácia - 30.05.2019 15:53

Floorball Challenge Team vstúpil do Jalas Floorball Cupu

Zdroj: huste.tv

Nadnesene povedané, žreb prestížneho florbalového turnaja Jalas Floorball Cup zoradil súperov TV Joj Floorball Challenge Teamu podľa náročnosti. Po dvoch veľmi zvučných celkoch príde na rad pražský Bohemians a následne stretnutia s menej známymi švédskymi tímami. Už po príchode do dejiska turnaja stihol slovenskú výpravu jeden z organizátorov oboznámiť, že na tejto úrovni štartuje desať najkvalitnejších švédskych juniorských tímov. Jeden z nich už Slováci stihli spoznať aj na vlastnej koži. Úvodné vystúpenie majú zverenci Stanislava Huja za sebou a čelil im slávny Sirius, ktorého seniorský tím je súčasťou Švédskej Superligy a v tohtoročnom play-off ho vyradila Storvreta, neskorší šampión.

Už len samotná možnosť zahrať si vo Falune, čo je strieborný tím ostatného ročníka najvyššej švédskej ligy, je pre hráčov obrovským zážitkom. Čo pre Švédov a obzvlášť obyvateľov zhruba 40-tisícového mesta miestny IBF znamená, je cítiť na každom rohu a domovská hala je vyzdobená veľkými obrázkami hráčov. Mnohí z nich sú zároveň reprezentantmi "troch koruniek". Kým proti Siriusu ešte hral Floorball Challange Team na vedľajšej ploche, zoznámi sa aj s hlavnou plochou. Tá bola pre potreby tohto turnaja rozdelená na dve ihriská, vedľajšia dokonca na štyri. Florbalové hviezdy sa navyše rôrnym spôsobom podieľajú na plynulom chode podujatia a nie je raritou ich stretnúť na chodbách.

Na favorizovaný Sirius naši florbalisti nestačili a prehrali 2:9. Cenné skúsenosti zo zápasu sa budú hráči snažiť využiť už dnes večer proti Örebrö, čo je ďalší zvučný celok z krajiny "troch koruniek". V sezóne 2018/19 jeho mužský tím z nabitej SSL vypadol a jeho juniorka má rovnako vo Falune premiéru za sebou. Gólom z absolútneho záveru prehrala 4:5.