Reprezentácia - 02.06.2019 18:51

Parádna bodka! Floorball Challenge zdolal slávny AIK

Po štyroch prehrách mohli zverenci Stanislava Huja vo farbách Floorball Challenge Teamu hrať záverečný duel uvoľnene, hoci bezprostredne po ňom ich čakala dlhá cesta domov. Ich súperom bol tím AIK Gul, ktorý v predošlých štyroch dueloch nenašiel premožiteľa. Víťazstvá nad Örebrom a Ekerö a remízy s Bohemians a Siriusom znamenali, že mal postupové karty vo svojich rukách. Ak by zápas proti slovenskému výberu zvládol, nemusel sa už ohliadať po ostatných výsledkoch. Ak by body stratil, dal by šancu hráčom Ekerö IK, ktoré dopoludnia vyhralo nad Floorball Challenge Temom vysoko 15:2.

Spoľahlivý výkon brankára, obetavá defenzíva a efektívny útok. Každá z týchto zložiek zafungovala na sto percent a Slováci dokázali nad slávnym švédskym súperom vyhrať 3:2. Slávnemu klubu, ktorý má tím v najvyššej futbalovej súťaži a v druhej najvyššej hokejovej, sa tak veci vymkli spod kontroly a na to, či postúpi, musel čakať až do večera. Hviezdy mu nakoniec predsa boli naklonené, keďže Ekerö len remizovalo Örebrom.

"Od začiatku bolo v šatni cítiť, že chalani sú inak naladení, majú ambíciu, sú motivovaní a prejavilo sa to aj v zápase." povedal k najlepšiemu zápasu na turnaji brankár Viktor Stupka. Ten si z turnaja odváža veľa cenných skúseností a skúšať môže "novinky", ktoré odsledoval u konkurentov v bránke: "Snažil som sa sledovať aj ostatných brankárov, ich štýly a niečo si z toho vziať, zoznámiť sa s tým, ako to vyzerá vo Švédsku, keďže u nás na Slovensku by sa mi takáto príležitosť nenaskytla," Okrem toho poškuľuje po štúdiu v zahraničí a láka ho práve severná Európa. "Popri vysokej škole by som sa možno videl v škandinávskych štátoch, v Dánsku alebo Švédsku, v nejakej druhej-tretej-štvrtej lige," uzatvára so skromným úsmevom.

O dobrej nálade a odhodlaní vyhrať hovorili po zápase aj viacerí spoluhráči brankára Stupku. "Do piateho zápasu sme šli s vedomím, že je náš posledný na turnaji a chceli sme si dokázať, že na nich máme. Trochu sme sa ´hecli´ a šli sme do toho s odhodlaním vyhrať," spokojne hodnotí Lukáš Blaszczyk, na klubovej úrovni hráč ATU Košice, ktorému sa na Jalas Floorball Cupe hneď niekoľkokrát podarilo rozvlniť sieť. "Určite som chcel dať gól, ale s veľkými osobnými ambíciami som do turnaja nešiel," skonštatoval a pri hodnotení turnaja sa skôr koncentruje na tím: "Bola to výborná skúsenosť, zahrali sme si s dobrými švédskymi a českým tímom. Do florbalovej budúcnosti nám to dá veľa skúseností a navyše sme porazili jeden švédsky klub, z čoho môžeme byť spokojní,"