Program
Florbal - 06.09.2020 16:06

Florbalisti si pred neistými majstrovstvami merali sily s Čechmi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube
Slovenskí florbaloví reprezentanti

Mužské florbalové majstrovstvá sveta 2020 sú stále veľmi neistou témou a veľa indiícií nasvedčuje tomu, že sa v riadnom termíne neuskutočnia. Definitíva však ešte nepadla, preto je náš tím v období vrcholiacej prípravy a jeho súčasťou boli aj dva prípravné zápasy s Českou republikou. Zverenci Radomíra Mrázka boli naposledy v akcii počas februárovej kvalifikácie svetového šampionátu, kde svoju úlohu bezpečne zvládli, aj napriek vysokej prehre so Švajčiarmi v závere turnaja. Kým slovenský tím sa vo svetovom poradí nachádza na 9. mieste, súper okupuje štvrtú pozíciu.

Český tréner na našej lavičke už pred stretnutím avizoval, že takéto duely nie sú vrcholnou prioritou a kľúčové je zastabilizovať výkony proti súperom na piatom až dvanástom mieste svetového renkingu. Pre naberanie skúseností sú však aj takéto zápasy žiaduce. Zostava sa do veľkej miery podobala na tú z kvalifikačného turnaja v Poprade, no niekoľko zmien by sme predsa našli. Gólmana Jakuba Klobučníka tento raz doplnil Rudolf Turiak a debut v najcennejšom drese absolvoval Ladislav Mirt, Ivan Tomčo, Dominik Németh, Marco Machovič či Peter Hrabčák. Nechýbal však Michal Dudovič, Lukáš Řezanina či Michal Pažák.

V samotných derby zápasoch, Česko potvrdilo úlohu favorita. V prvom prípade chýbali najmä góly. Prvý padol do našej bránky až v závere prvej tretiny a po štyridsiatich minútach mali zapisovatelia prácu len s tromi zásahmi. Až v záverečnom dejstve sa dočkal aj slovenský tím, keď Martin Grlický pokazil čisté konto brankárovi súpera šesť sekúnd pred koncom. Výsledkom bolo tenisové skóre 1:6 a v sobotu si tieto výbery zmerali sily opäť. Tento raz už Česko strieľalo góly od úvodných minút a v polovici stretnutia viedlo šesťgólovým rozdielom. Až potom prišli zásahy Michala Pažáka, Ivana Tomča a Tomáša Kvasnicu, no náš brankár bol prekonaný až desaťkrát.

Septembrové dvojnásobné federálne derby mužov:
ČESKÁ REPUBLIKA - SLOVENSKO 6:1
Gól Slovenska: 60. M. Grlický
ČESKÁ REPUBLIKA - SLOVENSKO 10:3
Góly Slovenska: 34. M. Pažák, 67. I. Tomčo, 60. T. Kvasnica
Zostava Slovenska: Jakub Klobičník, Rudolf Turiak - Lukáš Řezanina, Matúš Machara, Martin Grlický, Dominik Németh, Ladislav Mirt, Kristián Kozák, Lukáš Ujhely, Michal Pažák, Ladislav Gál, Matúš Gajdoš, Michal Dudovič, Šimon Hatala, Ivan Tomčo, Tomáš Kvasnica, Ronald Gašparík, Marek Koščo, Peter Hrabčák, Marco Machovič

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora