Reprezentácia - 07.09.2020 20:57

Koronavírus má na svedomí ďalšie odložené MS

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Počet akcií, ktoré sa pre pandémiu v roku 2020 odložili, zrušili alebo aspoň obmedzili, je už nespočetné množstvo. Najnovšie sa pridala ďalšia vo svete športu. Konať sa nebudú majstrovstvá sveta mužov vo florbale, ktorých dejiskom mali byť od 4. do 12. decembra fínske Helsinki a hrať na nich malo šestnásť najlepších výberov sveta, vrátane toho nášho. Slováci si účasť na vrchole sezóny zaistili kvalifikačným turnajom na prelome januára a februára, pričom dve zo skupín sa hrali v Trenčíne.


Fínski florbalisti si po "zlatej Prahe" svoj pobyt na tróne predĺžia

O odklad šampionátu požiadala Fínska florbalová federácia a Medzinárodná florbalová federácia jej žiadosti vyhovela. Nový termín zatiaľ stanovený nebol, no pôjde o kalendárny rok 2021. Naša reprezentácia bude súčasťou základnej skupiny C, v ktorej sa stretne s Poľskom, Thajskom a Spojenými štátmi americkými. Na predošlých MS, konali sa v roku 2018 v Českej republike, náš výber obsadil konečné 9. miesto. Po plnom počte bodov v základnej skupine Slovensko podľahlo Lotyšsku 1:6 a v skupine o konečné umiestnenie si poradilo s Austráliou 12:3 a s Estónskom 7:5.

Svetový šampionát v Helsinkách pritom nie je prvou preloženou florbalovou udalosťou z aktuálneho kalendárneho roka. Majstrovstvá sveta junioriek sa neuskutočnili v máji ani v septembri a najnovším dátumom je máj 2021. Neuskutočnil sa ani klubový EuroFloorball Cup, na ktorom sa mal predstaviť mužský 1. FBC Trenčín na ženské FBK Kysucké Nové Mesto.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora