Reprezentácia - 12.10.2020 18:56

Vieš čarovať s hokejkou? Ukáž to svetu a staň sa šampiónom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Medzinárodná florbalová federácia sa s pandémiou a neorganizovaním podujatí vyrovnáva prostredníctvom novodobých možností. Hráčov, ale aj nehráčov, vyzýva v rámci Majstrovstiev sveta vo freestyle. Úlohou každého účastníka je pripraviť krátke video, na ktorom predvedie to najlepšie zo svojho technického florbalového umenia a video včas doručí organizátorovi. Ten následne vyhlási cez sociálne siete hlasovanie o to, ktoré z predvedených fines fanúšikov zaujali najviac. Odmena je jasná - prvý oficiálny titul florbalového freestyleového majstra sveta.

Cieľom akcie je zaktivizovať komunitu tohto športu, obzvlášť počas pretrvávajúcej pandémie. Zapojiť sa môže profesionálny hráč, ale akýkoľvek voľnočasový nadšenec, ktorý nemusí byť súčasťou žiadneho klubu ani výberu. Stačí, že s loptičkou na čepeli dokáže predviesť niekoľko zaujímavých kúskov. Tie potom zašle na adresu mediálneho tímu IFF. Vzhľadom na to, že ide o úplne nový projekt, presné pravidlá sa ešte doladia. Očakávať sa dajú desiatky až stovky mailov, ktoré organizátora zavalia. Za takých okolností zriadi predkolo a na sociálne siete sa dostanú len tí najlepší.

Podmienky nie sú vôbec komplikované. Každý človek môže súťažiť len s jedným krátkym videom o dĺžke 15 až 30 sekúnd, pri ktorom musí uviesť svoje meno, krajinu a vek. Zbieranie súťažného materiálu končí 26. októbra 2020 o 23:59. Výber najlepších videí sa dostane na Facebook aj Instagram IFF, spustí sa hlasovanie a jeho výsledkom bude 12. novembra vyhlásenie šampióna. Tým bude freestyler, ktorý nazbiera v súčte najviac facebookových a instagramových "lajkov". K videám sa dostanete cez hashtag #FreestyleFloorballCup.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora