Reprezentácia - 23.12.2020 10:22

Boj florbalistiek o šampionát sa odkladá o tri mesiace

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Medzinárodná florbalová federácia pokračuje v hľadaní nových termínov pre medzinárodné podujatia. Za obeť najnovšie padla kvalifikácia ženských majstrovstiev sveta 2021, ktoré sa uskutočnia v novembri vo švédskej Uppsale. Dejiskom jednej z troch európskych kvalifikačných skupín malo byť Slovensko, pričom súboje by sa začali už v prvý februárový týždeň. Keďže je však pandemická situácia stále nejasná a pricestovať malo celkom päť národných tímov, IFF pristúpila k zmene dátumu na 26. až 30. mája.

Dejiskom kvalifikácie má byť Bratislava, pričom Slovenky sa v skupine stretnú s Českom, Dánskom, Estónskom, Španielskom a Rakúskom. Šesťčlenné zloženie má podobná kvalifikačná skupina v lotyšskej Valmiere a v talianskom Lignane Sabbiadore. Zabezpečenie cesty do Švédska by malo byť pre zverenkyne Michala Jedličku povinnou jazdou. Postup si zabezpečia prvé tri tímy každej skupiny plus dva najlepšie celky zo štvrtých miest. Slovenkám patrí vo svetovom renkingu piate miesto a na ostatnom šampionáte vo švajčiarskom Neuchateli obsadili konečnú šiestu priečku.

Informáciu o zmene zverejnila IFF vo svojom oficiálnom kalendári a v prípade ďalších úprav bude informovať. Zďaleka nejde o prvú akciu, ktorú musela zrušiť či preložiť. Náhradný termín hľadali mužské majstrovstvá sveta, ktoré mali prebiehať začiatkom decembra a v závere budúceho roka sa dokonca počas dvoch dní budú prelínať so ženským vrcholom sezóny. Už dvakrát odložený bol šampionát junioriek a zrušil sa aj prestížny klubový Champions Cup. Z veľkých medzinárodných akcií sa tak ako najbližšie javia Majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa na prelome apríla a mája majú konať v Brne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora