Program
Florbal - 10.02.2021 13:55

Klapitová po predĺžení zmluvy: Hrať superfinále by bol skvelý koniec zvláštnej sezóny

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Kapitánka slovenskej florbalovej reprezentácie Katarína Klapitová bude v kariére pokračovať vo Švajčiarsku. So svojim aktuálnym zamestnávateľom sa dohodla na predĺžení kontraktu. V tíme Piranha Chur tak zostane ako jedna z najskúsenejších hráčok.

Po podpise novej dvojročnej zmluvy neskrýva spokojnosť: „Som samozrejme šťastná, že ma takto skoro oslovili s predĺžením zmluvy. Cítim sa asi rovnako ako predtým, ale určite mi odľahlo. Ide s tým však aj väčšia dávka zodpovednosti a tlaku podávať stabilné výkony,“ povedala Klapitová. Kapitánka reprezentácie pôsobila na klubovej úrovni okrem materskej Žiliny aj v českých Vítkoviciach či švajčiarskom klube Kloten-Dietlikon Jets, v ktorých získala tiež majstrovské tituly. Sama tak iné klubové ponuky vylúčila: „Iné alternatívy neboli. Ja už som celkom florbalová turistka. Odkedy som odišla zo Žiliny, budem najdlhšie na jednom mieste,“ potvrdila. V aktuálnom pôsobisku má jasné ciele: „Zabezpečiť čo najlepšie miesto do play-off a vyhrať titul. Samozrejme, hrať v daných podmienkach superfinále je také horkosladké, keďže sa môže stať úplne všetko, ale bol by to skvelý koniec zvláštnej sezóny,“ vyjadrila sa k prebiehajúcej sezóne, v ktorej odohrala všetkých desať duelov s bilanciou tri góly a päť asistencií.

Najvyššia švajčiarska súťaž bola začiatkom januára po dvojmesačnej prestávke reštartovaná a momentálne sa delí na dve časti. V tzv. Master round sa nachádzajú po nedokončenej základnej časti kluby na prvom až piatom mieste, kým v Challenge round kluby na šiestom až desiatom mieste. Piranha Chur je aktuálne na druhej priečke s desaťbodovou stratou na Kloten-Dietlikon, avšak má dva zápasy k dobru. Ani jedna z najlepších líg sveta však nezostala bez problémov: „Zmeny boli, keďže bola veľmi dlhá pauza plus sa neodohrali odložené zápasy. Aktuálne hráme Master round, po ktorej sa bude robiť poradie do play-off a následne pokračujeme klasicky. Štvrťfinále a semifinále na tri víťazné zápasy a potom superfinále,“ ozrejmila skúsená florbalistka. Život vo Švajčiarsku si však pochvaľuje: „Chcem tu zostať, mám super prácu, výborné spoluhráčky a československé zloženie na byte, čo robí život záživnejším. Viem, že náš tím prešiel veľkou generačnou zmenou, ale chce to len čas, kým si všetko sadne. V tejto sezóne sme kvôli nízkemu počtu zápasov nemali príliš priestor zohrávať sa,“ dodala na záver.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora