Futbal - 11.07.2019 16:00

Kam až dotrsá Madagaskar? Snažiť sa bude o senzáciu

Zdroj: huste.tv/youtube

Spomedzi mužstiev, ktoré sú stále na tohtoročnom Africkom pohári národov, je jednoznačným outsiderom Madagaskar. Ostrovná krajina, preslávená animovaným filmom o zvieratkách, je v rebríčku FIFA na 108. mieste. Spomedzi afrických výberov sa zverenci Francúza Nicolasa Dupuisa nachádzali pred vrcholným turnajom sezóny na 25. priečke, no napriek tomu sa dokázali prebojovať až do štvrťfinále.

Cesta na turnaj sa pre Madagaskar začala predkvalifikačným dvojzápasom so Svätým Tomášom a princovým ostrovom. Potom v kvalifikačnej skupine postúpil spoločne so Senegalom na úkor Rovníkovej Guinei a Sudánu a prekvapenie pokračovalo aj na samotnom šampionáte. Madagaskar dokázal vyhrať nad Nigériou, remizoval s Guineou, zdolal Burundi a obsadil senzačnú prvú priečku. V osemfinále tak narazil na papierovo prechodnejšieho súpera - Demokratický republiku Kongo - a drámu dotiahol do víťazného konca výsledkom 3:2.

Dnes večer sa rozhodne o tom, či bude madagaskarská cesta pokračovať aj ďalej. To by však musel tento tím zariadiť najväčšie prekvapenie tohto ročníka Afrického pohára. Čelí totiž Tunisku, ktoré si v osemfinále poradilo s Ghanou.