Futbal - 28.08.2019 10:00

Pinerola odštartovala Ligu majstrov famózne. Islandský Vaengir zmietla z palubovky

Zdroj: huste.tv

Futsalisti aktuálneho šampióna Pinerola Bratislava majú za sebou prvé vystúpenie vrámci futsalovej Ligy majstrov (UEFA Futsal Champions League). Skupinu D, ktorá sa hrá v cyperskej Nikózii odštartovali presvedčivým víťazstvom nad majstrom Islandu - Vaengir Júpiters 8:0. Brankári Brndiar s Harsom ani raz neinkasovali, dvojgólový náskok si vypracovali zverenci Ladislava Mikitu už v prvom dejstve, keď udreli na začiatku a v samom závere gólmi Čeřovského a Halása.

V druhom polčase slovenský šampión pridal na dôraze, spresnil prihrávky a prechodovú fázu do útoku a pridal ďalších šesť gólov. Po dva góly strelili Štefanák s Baginom, strelecky sa presadil aj kapitán Kozár a pivot Zaťovič.

Pinerolu čaká v stredu turecký Gazi Üniversitesi, ktorý odohral proti domácej Omonii vynikajúci duel, prehral síce vysoko 2:8, počas celého zápasu však hral s piatimi hráčmi v poli a do stavu 4:2 pre domácich držal favorita v napätí. Do ďalšej fázy, hlavnej časti postupuje iba víťaz skupiny.

D-skupina:
Pinerola Bratislava - Vaengir Júpiters 8:0 (2:0)
Góly: 25. a 40. Štefaňák, 31. a 35. Bagin 3. Čeřovský, 20. Halás, 33. Kozár, 39. Zaťovič

Ladislav Mikita, tréner Pineroly: "Proti outsiderovi skupiny z Islandu sme nastúpili bez dvoch kľúčových hráčov – Milana Herka a Matúša Kyjovského. Brankár hostí síce podal životný výkon, keď nám zmaril asi desať gólových šancí, no aj tak to stačilo na bezproblémové víťazstvo. V prvom polčase boli ešte hráči trochu nervózni, po zmene strán z nich ale všetko opadlo a začali dodržiavať moje pokyny. Roztrhlo sa vrece s gólmi a dobre sme sa naladili na zajtrajšieho náročnejšieho súpera z Turecka."