Futsal - 29.08.2019 08:09

Zakliata turecká bránka. Prehra futsalovej Pineroly v Lige majstrov s Gazi

Zdroj: sita, huste.tv

Životný výkon tureckého brankára, katastrofálna efektivita premieňania šancí slovenského futsalového šampióna. Futsalová Pinerola Bratislava pokazila svoje druhé vystúpenie vo futsalovej Lige majstrov 2019/2020 na Cypre, keď v prehrala s  tureckým majstrom Gazi Üniversitesi 2:4.

Kto nevidel duel na vlastné oči, iba ťažko by uveril, čo sa v hale Eleftheria dialo. Pinerola prestrieľala svojho súpera v pomere 47:12, ale Turci vyťažili v minima maximum! Po prvom dejstve prehrávala Pinerola o gól, keď inkasovala na začiatku z ojedinelého útoku súpera. Po obrátke opäť po zbytočnej chybe a opäť z ojedinelého útoku Turkov kapituloval Brndiar aj druhýkrát. Pri hre bez brankára inkasovali zverenci Ladislava Mikitu ďalšie dva góly a v samom závere iba kozmeticky upravili výsledok na 2:4. Súboje D-skupiny o jedinú postupovú miestenku do hlavnej fázy uzavrie Pinerola zápasom proti domácej Omonii Nikózia po voľnom dni v piatok večer. Súpera by na postup potrebovala zdolať najmenej päťgólovým rozdielom, čo sa zdá byť skôr nereálne.

UEFA Futsal Champions League D-skupina:
Gazi Üniversitesi - Pinerola Bratislava 4:2 (1:0)
Góly: 4. Aydogan, 33. Ugurlu, 33. Zaťovič (vlastný), 36. Alvurdu - 38. Bagin, 40. Marušinec

Ladislav Mikita, tréner Pineroly: "Skutočne neviem, ako by som opísal tento zápas. Niečo podobné som v kariére ani nezažil. Počas celého zápasu sme mali obrovskú prevahu, úplne sme však pohoreli v efektivite. Súpera sme prestrieľali 47:12, do priestoru brány sme trafili 22 striel a oni 6, pričom nám dali štyri góly. Skutočne iba niekoľkokrát sa dostali na našu polovicu a boli neskutočne produktívni. Áno, prvé dva góly sme dostali po našich veľkých a zbytočných chybách. Potom sme už museli otvoriť hru, hrali sme bez brankára a dvakrát sme inkasovali do prázdnej brány. V závere sme už iba skorigovali. Mali sme dnes vyhrať tak 12:1, ale absolútne sme vyhoreli v zakončení. Boj o postup sme si extrémne skomplikovali."