Futbal - 03.09.2019 08:54

Všade dobre, v Istanbule najlepšie. Škrtel sa dohodol s tureckým vicemajstrom

Zdroj: sita, youtube

Slovenský futbalista Martin Škrtel sa vracia do tureckej Süper Lig. Tridsaťštyriročný skúsený stopér v pondelok rokoval so zástupcami tímu Basaksehir Istanbul a napokon sa s nimi aj dohodol na jednoročnej zmluve. "Martin Škrtel je v Basaksehire," napísali portály haberturk.com a trtsport.com.tr. Túto informáciu neskôr potvrdilo vedenie klubu na svojej internetovej stránke s pripojenou fotografiou Škrtela ako propaguje svoj nový oranžový dres s tradičným číslom 37. "Náš klub podpísal ročný kontrakt so slovenským futbalistom Martinom Škrtelom. Úspešný obranca bude teraz nosiť dres Basaksehiru. Vítame Martina v našej rodine a želáme mu veľa úspechov v oranžovo-modrom tričku," napísal Basaksehir na svojej webovej prezentácii.

Škrtel v Turecku hral v uplynulých troch sezónach a to v tíme Fenerbahce Istanbul. Teraz si vyskúša Európsku ligu v tíme, ktorý v uplynulej sezóne najvyššej tureckej súťaže len o 2 body zaostal za celkovým víťazom Galatasarayom Istanbul. Basaksehir si zahrá aj v J-skupine EL spoločne s talianskym veľkoklubom AS Rím (Tal.), nemeckou Borussiou Mönchengladbach a rakúskym Wolfsbergerom AC. V novom ročníku Süper Lig sa Basaksehir v troch zápasoch zatiaľ dočkal len jedného víťazstva (1-0-2) a v tabuľke mu patrí 14. pozícia.

Bývalý reprezentačný kapitán Slovenska len po troch týždňoch nečakane ukončil svoje pôsobenie v talianskom tíme účastníka Ligy majstrov Atalanta Bergamo, za ktorý neodohral ani minútu. Jedna z verzií talianskych médií sa zakladala na tom, že Škrtel si nepadol do oka s trénerom Gian Pierom Gasperinim, ale objavila sa aj informácia, že skúsený stopér sa nestotožnil s defenzívnym systémom tímu a sám požiadal o rozviazanie kontraktu.

Martin Škrtel, účastník MS 2010 v JAR aj ME 2016 vo Francúzsku, v minulosti vyše osem rokov hrával za anglický FC Liverpool. V októbri 2019 by mal absolvovať oficiálnu rozlúčku s reprezentačným dresom, ktorému dal zbohom vo februári 2018. V nedávnom období sa jeho meno skloňovalo aj v súvislosti so záujmom škótskeho Glasgowa Rangers, v zime ho dokonca chcel aj španielsky klub FC Barcelona.