Futbal - 21.10.2019 10:31

Protestne prestali hrať, dostali tak dva góly

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Výplatu nevideli už pol roka a vedenie im nie je schopné dať akúkoľvek záruku alebo aspoň vysvetlenie. Futbalistom mexického Velacruzu preto evidentne dochádza trpezlivosť a naplno to predviedli v ligovom súboji s Tigres UANL, kde dali svoju nespokojnosť najavo veľmi nevídaným spôsobom. Obstarali úvodný výkop, zopárkrát si prihrali loptu a potom protestne prestali hrať.

Ich súper hodnú chvíľu zvažoval, ako na protest reagovať. Chvíľku vyčkával na to, čo sa bude diať, no potom usúdil, že sa ho tieto veci netýkajú, body do tabuľky by sa hodili, a tak začali hrať. V tretej minúte padol gól na 0:1 a keďže domáci Velacruz nereagoval ani po inkasovanom góle, lopty sa zmocnili opäť hostia a poslali ju do brány po druhý raz. To už sa fanúšikovia na Estadio Luis "Pirata" de La Fuente začali poriadne búriť. Vstupenky si rozhodne nezakúpili preto, aby videli svojich miláčikov nečinne postávať a inkasovať góly.

Velacruz začal hrať až od piatej minúty a stavu 0:2, zakrátko inkasoval po tretí raz a bolo v podstate vymaľované. Na konci duelu prišlo ešte symbolické zníženie na dvojgólový rozdiel. Po stretnutí sa rozprúdilo obviňovanie o tom, kto sa správal menej rozumne. Majiteľ klubu uznal, že futbalistom rozumie, ale takto si zbytočne pohnevali fanúšikov a sú na smiech celému svetu. Tí zase prstom ukazujú na súpera, ktorý mal ich protest odsúhlasiť a vraj prijal návrh na pasívnych úvodných päť minút stretnutia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora