Futbal - 21.10.2019 16:21

Šialení maďarskí fanúšikovia. Ohňostroj spustili priamo zo sektora

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Názory na používanie pyrotechniky počas zápasov sa líšia. Niekto by ich najradšej z tribún dostal raz a navždy, iný ich pripúšťa v skromnejšej a organizovanejšej podobe a niekomu nevadia ani požiare na tribúnach a v takejto atmosfére sa priam vyžíva. Priaznivci budapeštianskeho Ferencvárosu sú známi tým, že pyrotechniku využívajú radi a na pohľad veľmi riskantným spôsobom. Špecialitu si pripravili aj na mestské derby, keď ich tím privítal Ujpést.

Vo výbornej atmosfére pred vyše 18 tisíc fanúšikmi vyhrali domáci 1:0 a ich fanklub popri tom rozpútal málo vídanú šou. Priamo zo svojho sektora odpálil ohňostroj a za jednou z brán to náhle pripomínalo oslavy Silvestra. Hlavný rozhodca pôvodne hru neprerušil, a to sa dokonca útočilo smerom k domácim fanúšikom. Potom sa však počet odpálených rakiet začal zvyšovať, tie dopadali na trávnik a nasledoval ich aj hustý čierny dym.

Disciplinárna komisia v Maďarsku už párkrát odtolerovala Ferencvárosu veľmi odvážnu výbušnú šou. Ako sa postaví k ohňostroju v deviatom ligovom kole, je nateraz otázkou. Hrdosť na tento počin prezentoval aj oficiálny instagramový profil klubu, ktorý publikoval niekoľko fotografií z toho, k čomu sa publikum odhodlalo. Dôležité bude, aby sa maďarskí fanúšikovia udržali na uzde aspoň v Európskej lige. Sú totiž súčasťou skupinovej fázy a ich súpermi sú CSKA Moskva, Espanyol Barcelona a Ludogorets.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora