Futbal - 22.10.2019 20:34

Balotelli s veľkým sľubom, len čo sa vráti do normálu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Že by sa mal Mario Balotelli vrátiť na výslnie podobné tomu z roku 2012, zrejme predpokladá málokto. Obzvlášť po chudobnej uplynulej sezóne, v ktorej za Marseille skóroval len osemkrát a sťahoval sa do talianskej Brescie. Nastúpiť stihol v lige zatiaľ len proti Juventusu a Neapolu, pričom druhému zo súperov strelil gól. To ho naplnilo optimizmom a avizuje, že o ňom ešte bude počuť.

Nezmestil sa do nominácie na EURO 2016, ale flintu do žita preto nehádže. "Nebol som spokojný, že som sa tam nedostal, ale prišlo mi to ako férové. Skutočný Balotelli by sa tam určite dostal, ale ten aktuálny si to skutočne nezaslúžil," hovorí o sebe v tretej osobe dvadsaťdeväťročný útočník. Priznáva tým, že ostatné roky sa práve zlatým písmom do jeho kariéry nezapíšu: "Mal som viaceré problémy, ktoré sa podpísali aj na mojich futbalových výkonoch za ostatné dva roky. Ešte budem potrebovať nejaký čas, aby som sa dostal na svoju zvyčajnú úroveň,"


Dva semifinálové góly proti Nemecku na ME 2012 sa zapísali ako najslávnejší zápas kariéry "Super Maria"

Na európskom šampionáte 2012 sa zaradil medzi najlepších strelcov turnaja a na klubovej úrovni v tom čase žiaril ako hráč Interu Miláno a Manchestru City. To bolo obdobie, kedy sa o Balotellim písalo naozaj vo veľkom, no disciplína už vtedy škrípala a zdalo sa, že môže byť veľkým problémom. Angažmán u nováčika talianskej ligy o sedem rokov neskôr tieto prognózy potvrdzuje, no stále ide o jednu z popredným európskych súťaží. "Ešte príde deň, keď získam Ballon d'Or. Môže to znieť vtipne, ale najdôležitejšie je, že som sa poučil a nikdy nie je neskoro," dodal v rozhovore pre taliansku tlač.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora