Futbal - 25.10.2019 21:48

Palmy na streche a bar uprostred. Štadión Miami bude veľkolepý

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Legendárny Pelé svojho času prehlásil o Davidovi Beckhamovi, že je viac celebritou ako futbalistom. To ešte nevedel, že bývalý anglický reprezentant začne v Amerike stavať futbalový štadión a ako bude vyzerať. Vznikajúci klub Inter Miami sa bude môcť popýšiť domovským stánkom, ktorého obdobu vo svete by ste hľadali len veľmi ťažko. Jeho strechu budú zdobiť palmy a súčasťou areálu bude aj koktejlový bar.

Výstavba tohto veľkolepého športoviska sa pritom nezaobišla bez komplikácií. Zdržala ju najmä zistená kontaminácia pôdy, no napriek tomu prostredníctvom sociálnych sietí klub zverejnil vizualizácie toho, ako by mal supermoderný areál vyzerať. Investovaných 750 miliónov libier odrazu dáva zmysel. Zo športovej stránky možno spomenúť, že štadión bude mať 25 tisíc miest na sedenie a v tesnom susedstve bude mať golfový areál aj letisko pre prominentných návštevníkov. To však bude sprevádzkované až dva v roku 2022.

Reálne pripravuje Miami v súvislosti so vstupom do Major League Soccer až dva štadióny. Lockhart Stadium, ktorý dýcha históriou a v minulosti už bol domovom floridského futbalového klubu, bude domovským stánkom Interu Miami v úvodných dvoch sezónach, čiže v rokoch 2020 až 2022. Potom bude na programe dňa sťahovanie do Beckhamom pripraveného domova, zatiaľ čo staré športovisko bude tréningovým centrom a sídlom akadémie pre miestne talenty. Ambiciózne plány ešte robia čelným predstaviteľom klubu vrásky. Nie je úplne isté, že budú v avizované dátumy skutočne pripravené. Pri predstavení luxusných vizualizácii sa kompetentní netajili tým, že dátumy ich nenechávajú v pokoji spať a pohybujú sa momentálne na veľmi horúcej časovej osi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora