Futbal - 26.10.2019 14:31

Náhradník sa zapojil do hry, nasledovala penalta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Bizarné situácie sa zvyknú vyskytnúť v menších futbalových ligách a súťažiach, ale neobchádzajú ani tie prestížnejšie. V 2. nemeckej Bundeslige boli fanúšikovia svedkami situácie, na ktorú sa pri výklade pravidiel myslelo len sotva. Do hry sa totiž zapojil náhradník, dvanásty hráč, ktorý loptu pristavil na okraji hracej plochy a nasledovala možno najraritnejšia penalta v histórii ligy.

Šlo o záver prvého polčasu medzi Kielom a Bochumom, pričom rozcvičujúci sa domáci Seo Young-Jae nemal žiaden dôvod na loptu siahať. Strieľajúcemi Ganvoulovi lopta nesadla na kopačku podľa predstáv a v sľubnej pozícii minul bránu. Lopta putovala mimo hracej plochy a Kórejčan ju pristavil predtým, ako opustila ihrisko. Človek by si povedal, že nad tými pár centimetrami by sa už dalo prižmúriť oko, no rozhodca Timo Gerach ostal striktný.

Celú situáciu si šiel pozrieť na videu, aby si bol istý, že Young-Jae loptu pristavil ešte vo vnútri pokutového územia a za týchto okolností pravidlá kážu odpískať pokutový kop. Silvere Ganvoula ho aj premenil, ale Kiel sa týmto kurióznym kiksom nenechal rozhodiť a súboj nakoniec dotiahol do víťazného konca po výsledku 2:1.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora