Futbal - 31.10.2019 16:44

Budúca hviezda Dortmundu nemá ani 15 rokov, no góly strieľa ako na bežiacom páse

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com

O futbalové talenty vo svete nie je núdza. Potvrdzuje to aj mladučký hráč Borussie Dortmund Youssoufa Moukoko, ktorý udivuje najmä svojou produktivitou v tak mladom veku. Tentokrát sa mu znova podarilo očariť futbalový svet a to hneď európskym rekordom.

Juniorka Dortmundu síce v minulotýždňovom zápase mládežníckej Ligy majstrov prehrala na pôde rovesníkov z Interu Miláno 1:4, no o jediný gól žlto-čiernych sa postaral práve Moukoko. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by v čase, keď gól strelil nemal iba 14 rokov, jedenásť mesiacov a tri dni. Stal sa tak historicky najmladším strelcom gólu v tejto súťaži. Ako prvý skóroval skôr ako dovŕšil pätnáste narodeniny.

Mladý futbalista tak prekonal Rayana Cherkiho z Lyonu, ktorý doteraz držal tento rekord. Okrem tejto dvojice sa v najlepšej dvadsiatke najmladších strelcov súťaže nachádzajú aj Ansu Fati z Barcelony, či stopér Juventusu Turín Matthijs De Ligt. Moukoko napriek tomu, že len o necelý mesiac oslávi svoje pätnáste narodeniny, nastupuje v prebiehajúcej sezóne za tím Dortmundu do 19 rokov, za ktorý nastrieľal v lige 18 gólov v deviatich zápasoch. Budúcnosť teda má pred sebou veľmi svetlú.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora