Futbal - 01.11.2019 18:44

TOTO je najkrajší gól roka v americkej MLS

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/mlssoccer.com

Americká futbalová súťaž MLS možno nedostáva v rámci celosvetového merania toľko pozornosti ako by si zaslúžila, no to neznamená, že by bola menejcenná ako ostatné ligy. Potvrdzuje to množstvo hráčov, ktorí čoraz viac prestupujú práve za veľkú mláku. Nie je to však žiadne hviezdne meno, ktoré sa postaralo o gól roka.

Zlatan Ibrahimovič, Wayne Rooney, či Carlos Vela. To sú mená hráčov, ktorí pôsobili v minulosti v rôznych veľkokluboch, no napokon spojili svoj osud s americkou MLS. Strelecky sa im v tejto súťaži darilo aj v tejto sezóne, no o najkrajší gól sa v roku 2019 postaral iný futbalista, útočník Atlanty United Josef Martínez.

Venezuelčan v minulosti pôsobil vo švajčiarskej, či dokonca talianskej najvyššej súťaži, no gólovo to naplno rozbalil až v Amerike. Uplynulé tri ročníky strávil v tíme Atlanta United a v každom z nich sa jeho gólostroj zastavil na dvojcifernom čísle. V tejto sezóne nastrieľal 28 gólov, no prelomový bol ten zo zápasu proti FC Cincinnati. Na víťazstve 2:0 sa najviac podieľal práve Martínez, keď jeden z jeho gólov bol vyhlásený za najkrajší gól roka v MLS.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora