Futbal - 04.11.2019 14:44

Kto bude novým trénerom Bayernu Mníchov?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Včera večer nemecký futbalový klub FC Bayern Mníchov ohlásil, že tréner A-mužstva Niko Kovač končí vo svojej funkcii. Dôvodom sú najmä nedostatočné výsledky bavorského veľkoklubu. Okamžite sa tak vynorili konšpirácie, kto bude nástupcom chorvátskeho kormidelníka.

Kovač strávil v Mníchove viac ako jednu sezónu. V tej premiérovej sa mu podarilo s Bayernom získať titul, ku ktorému pridal aj nemecký superpohár, či pohár. Aktuálnu sezónu však Mníchovčania nezačali vôbec dobre. Momentálne sú na štvrtom mieste v tabuľke, no v poslednom kole utrpeli vysokú prehru 1:5 na pôde Eintrachtu Frankfurt. To bol klinec do rakvi, čo sa týka Kovačovho pôsobenia pri tíme.

Kto však popredný európsky klub preberie? To je otázka, ktorá sa okamžite naskytla a možností je hneď niekoľko. Pôsobenie v Nemecku sa nedávno spomínalo v spojitosti s portugalským mágom Josém Mourinhom, ktorý je momentálne voľný a možno by sa aj rád vrátil do futbalového kolotoča. K dispozícii je tiež legendárny Arséne Wenger, ktorého média spájali s angažmánom v milánskom AC, no k tomu napokon nedošlo. Tretím elitným trénerom do partie je Massimiliano Allegri. Ten taktiež aktuálne čaká na vhodnú ponuku.

Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho
Zdroj: sita

Z trénerov, ktorí sú pod zmluvou, prichádza do úvahy napríklad lodivod Ajaxu Amsterdam Erik ten Hag, no spomína sa tiež meno Mauricia Pochettina. Ten je však zazmluvnený v Tottenhame. Pred reprezentačnou prestávkou nás čaká ešte jedno bundesligové kolo, no dá sa očakávať, že pri dostupných možnostiach Bavori nebudú dlho otáľať a meno nového trénera odtajnia už čoskoro...

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora