Futbal - 04.11.2019 21:54

Mal to byť posledný zápas. Vylúčili ho po desiatich sekundách

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Odchodom z anglickej ligy sa Yaya Touré do značnej miery vytratil z očí futbalových fanúšikov. Po Manchestri City hral ešte za Olympiakos Pireus a aktuálnu sezónu absolvoval v druhej najvyššej čínskej súťaži. Jeho pôsobiskom bol Čching-tao Chuang-chaj, ktorý sa dokázal aj zásluhou skúseného záložníka prepracovať do najvyššej domácej súťaže. Už pred posledným kolom bolo zrejmé, že pôjde o posledný Tourého zápas v klube a s veľkou pravdepodobnosťou aj v celej kariére. Lenže absolútne nedopadol podľa predstáv. Po desiatich sekundách hry nezmyselne kopol protihráča bez lopty a bol vylúčený.

Víťazstvo by dalo lídrovi druhej ligy istotu celkového prvenstva a s ním aj postupu. Preto bol odhodlaný na súpera vyletieť od úvodných sekúnd, lenže bývalý reprezentant Pobrežia Slonoviny svoju neschopnosť pretlačiť sa k centru "vynahradil" silným prejavom frustrácie. Na jeho smolu, liga disponuje technikou VAR a keď arbiter na videu videl, čo sa v súboji stalo, nekompromisne tasil červenú kartu. Chuang-chaj nakoniec zápas prehral 1:2, ale zakopol aj druhý tím tabuľky a z trónu tak v poslednom kole zosadený nebol.

Ak aj Yaya Touré vo svojich 36 rokoch uvažoval nad definitívnym koncom kariéry, s trofejou v rukách a vybojovaným postupom by to bola celkom príjemná predstava. Takto však je na mieste otázka, či by to nechcelo ísť niekam aspoň na pol roka uzavrieť futbalové pôsobenie dôstojnejším spôsobom. Veď vo svojej kariére pozbieral tri anglické majstrovské tituly, dva španielske, jeden grécky, vyhral Ligu majstrov, Superpohár UEFA a oceňovaný bol individuálne aj na africkej futbalovej scéne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora