Futbal - 06.11.2019 16:16

Takto to dopadne, keď má brankár nulové čítanie hry

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Brankár je veľmi často diskutovaným postom a mnohí odmietajú jeho kritiku za inkasované góly. Faktom je, že v dnešnej dobe už úlohou týchto mužov nie je len vyčkávať na strely súpera, ale čoraz častejšie sa zapájajú do kombinácií a mali by byť schopní celkom slušne čítať hru. Oveľa schopnejšie ako Yohei Takaoka zo Sagan Tosu v japonskej lige. V stretnutí s Yokohamou sa nechal uniesť dianím na ihrisku spôsobom, za aký by sa hanbil aj dorastenec.

Takaoka sa chcel ponúknuť na prihrávku pravému obrancovi, ktorý sa dostal pod tlak. V snahe vybojovať vhadzovanie nakopol protihráča, lopta ostala v hre a hoci sa to stále celé odohrávala desiatky metrov od domáceho brankára, ten uveril vo svoje superhrdinovské schopnosti a vydal sa do súboja. K lopte mal pritom neporovnateľne ďalej ako útočiaci Mateus dos Santos Castro a podľa toho to aj dopadlo. Brazílčan našiel v šestnástke krajana Erika, ktorý zakončoval už do poloprázdnej brány. Tú hájil posledný brániaci hráč.

Za Sagan Tosu minulý rok nastupoval aj Fernando Torres, no napriek tomu šlo o celok zo spodku tabuľky. V prebiehajúcej sezóne už také zvučné meno v kádri nie je a zodpovedá tomu aj tabuľka. Štyri kolá pred koncom sa drží o jediný bod nad zónou zostupu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora