Futbal - 07.11.2019 22:39

Počas zápasu zavraždil kura. Dostal za to červenú kartu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Veľmi škaredým spôsobom o sebe dal vedieť chorvátsky futbal. Svet obletelo video z tamojšej nižšej súťaže, na ktorom sa hráč brutálnym spôsobom vysporiadal so zvieracím narušiteľom. Vo svete nie je až také ojedinelé, že si cestu na trávnik nájde pes, mačka alebo iný druh. Veľmi citlivo sa však sleduje, akým spôsobom narušiteľa odpracú.

Ivan Gazdek z klubu FK Zelengrad prítomnosť troch sliepok na trávniku riešil tak, že jednu z nich zavraždil. Jeho tím pritom viedol 8:1 a dôvod na ponáhľanie sa alebo frustráciu nebol žiaden. Pomerne zvláštnym spôsobom sa ospravedlnil aj samotný futbalista, ktorý bol za svoj čin okamžite potrestaný červenou kartou. Že sliepky vbiehajú na trávnik často a pokrývajú hraciu plochu výkalmi, je vraj v tejto lokalite veľmi časté. Jeho zámerom malo byť zvieratá len zahnať a v snahe odrezať únikovú cestu uštedril hydine smrtiaci kop. Potom mŕtveho vtáka chytil a prehodil cez plot.

Futbalista sa po zápase stretol s miestnym farmárom, za čin sa mu úprimne ospravedlnil a stratu sliepky aj finančne vykompenzoval. Zároveň hovorili o možnosti zabezpečiť farmu lepšie a osvetliť ju, aby to chované vtáky nelákalo na neďaleký trávnik. Sám Gazdek je pritom miláčikom zvierat. Doma má psa a dve mačky, predtým choval aj papagája, ktorý pred časom zomrel.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora