Futbal - 08.11.2019 21:37

Na zápas pozývali nahotou, teraz sa kajajú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Prísť pri bežnej veci s niečím originálnym je veľkou výzvou pre akékoľvek marketingové oddelenie. Švajčiarsky futbalový klub zo Ženevy sa rozhodol, že skúsi trochu posunúť hranice, ale nebol to šťastný nápad. Do videopozvánky si prepožičal dizajn známej stránky pre dospelých a zobrazil ženu v nohavičkách, kráčajúcu hore schodmi, ku klubovému logu. "Ponáhľajte sa k pokladniam pre vstupenky na nedeľný zápas," pridal sprievodný text.

Z nápadu je veľmi cítiť zúfalstvo, v akom sa FC Servette nachádza. Nedarí sa herne ani výsledkovo a odnáša si to aj návštevnosť. Mužstvo ťahalo šnúru ôsmich zápasov bez víťazstva a domáci duel so St. Gallenom prilákal necelých päť tisíc fanúšikov. To je polovičné číslo oproti tomu, čo chodilo na domáce vystúpenia v úvode ročníka. Erotická pozvánka na zápas s Young Boys Bern, zverejnená na sociálnych sieťach, sa okamžite dostala pod veľkú paľbu kritiky.

Snímka z pozvánky futbalového klubu Servette na domáci zápas
Zdroj: Twitter

Už len samotný náznak erotického videa nie je najšťastnejším spôsobom, ako prilákať priaznivcov na futbalový zápas. Okrem toho sa k pozvánke dostali aj detskí fanúšikovia, pre ktoré tento krok rovnako vôbec nebol šťastný. FC Servette zakrátko tento príspevok stiahol, ospravedlnil sa zaň a vysvetlil to tým, že svojich priaznivcov chcel len pobaviť a rozosmiať. Nejaké ovocie to predsa prinieslo. Pred vyše osemtisícovou kulisou si domáci poradili s lídrom súťaže 3:0.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora