Futbal - 09.11.2019 18:29

Mali budú reprezentovať traja futbalisti s rovnakým menom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Celkom ojedinele vidíme v niektorom reprezentačnom tíme bratské dvojice. Vtedy si jednoducho treba postrážiť, aby človek bol od seba schopný odlišovať podobajúcich sa futbalistov s rôznym krstným menom. Komplikovanejšie to býva, pokiaľ ide o menovcov. Tí totiž môžu mať zhodné obe mená a presne to budeme vídať v tíme africkej krajiny Mali. Aktuálne 59. krajinu svetového renkingu budú reprezentovať až traja muži s menom Adama Traoré.

23-ročný krídelník, pôsobiaci v anglickom Wolverhamptone, si v priebehu tohto týždňa mohol stále vyberať, či bude hájiť národné farby Španielska alebo Mali. Hoci je rodákom z Katalánska, jeho rodina pochádza z Afriky a sám sa aj preto rozhodol, že bude zarezávať v službách západoafrického tímu. O svojej rýchlosti a výbušnosti presvedčil v Európskej lige aj Slovan Bratislava a pred Wolverhamptonom nastupoval aj za Barcelonu, hoci prevažne rezervný tím, Middlesbrough a Aston Villu.

Víťaz španielskeho Pohára a Superpohára tak doplnil reprezentáciu, v ktorej už predtým boli ďalší dvaja Adamovia Traoré. Z ľavého krídla zvykne hroziť futbalista francúzskeho tímu FC Méty a sedem štartov v strede poľa zaznamenal jeho menovec, zhodou okolností rovnako nastupujúci za Méty a bývalý majster Francúzska s Monakom. Myšlienka "skutočný Adama Traoré je len jeden" tak mohla byť trefne prerobená na "sú len traja".

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora