Futbal - 14.11.2019 08:11

Bývalý hráč Trenčína v nominácii Brazílie!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com

V poslednej dobe sa už stalo zvykom, že Fortuna Liga je akýmsi odrazovým mostíkom pre mnohých mladých futbalistov. Príkladom sú Stanislav Lobotka, Martin Dúbravka, či Milan Škriniar. Tentokrát to však nebol žiaden zo slovenských reprezentantov, ktorý sa postaral o rozruch vo futbalovom svete. Brazílčan a bývalý hráč AS Trenčín Wesley totiž dostal pozvánku do reprezentácie!

Dnes 22-ročný hrotový útočník pôsobil v našej najvyššej súťaži ešte v ročníku 2015/16, teda v čase, keď mal len 18 rokov. Na Sihoti sa dlho neohrial, keďže už v januári 2016 prestúpil do belgického Club Bruggy. Tam pobudol tri a pol roka, aby si ho pred začiatkom aktuálnej sezóny vyhliadol nováčik anglickej Premier League Aston Villa.

Tá za brazílskeho forvarda vysolila až 25 miliónov eur, no zdá sa, že to sú dobre investované peniaze. Wesley je totiž so štyrmi presnými zásahmi najlepším strelcom svojho tímu, ba dokonca najlepším Brazílčanom, čo sa týka práve počtu gólov. To aj napriek tomu, že v Anglicku pôsobia hráči ako Roberto Firmino, Gabriel Jesus, či Willian. Všetci títo hráči dali v prebiehajúcej sezóne menej gólov ako Wesley.

Výborné výkony útočníka Aston Villy si všimol aj reprezentačný tréner "Kanárikov" Tite, ktorý musel hľadať náhradu za zraneného Davida Neresa. Siahol teda do Premier League a tak Wesley zabojuje o svoj prvý reprezentačný štart. Brazíliu najbližšie čakajú dva medzištátne zápasy. V piatok 15. novembra proti Argentíne a následne v utorok 19. novembra proti Južnej Kórei.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora