Futbal - 16.11.2019 13:33

Pred pár rokmi netušil, či bude môcť chodiť! Teraz strieľa góly v repre!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com/Youtube

V roku 2013 si Santi Cazorla privodil zranenie. U futbalistov nič zvláštne, no tento prípad bol ojedinelý. Nedostatočná liečba znamenala zhoršovanie zdravotného stavu, čo viedlo až k hrozbe amputácie nohy. Španielsky reprezentant však ukázal, že je bojovníkom nielen na ihrisku, ale aj v živote.

Poškodený členok, chodidlo a koleno. Taký bol verdikt lekárov voči nepríjemnému zraneniu. Objavila sa aj otvorená rana, do ktorej sa dostala infekcia a s Cazorlom to vôbec nevyzeralo dobre. Lekári mu tvrdili, aby sa prestal koncentrovať na futbal a začal sústrediť na to, aby sa ešte niekedy vôbec postavil na nohy: „Sústreď sa na to, aby si sa ešte mohol prejsť so synom," zneli zdrvujúce slová.

Cazorla celé toto obdobie strávil ako kmeňový hráč londýnskeho Arsenalu. V posledných rokoch v Anglicku síce viac laboroval so zraneniami ako pobehoval po trávniku, no napriek tomu ukázal srdce bojovníka. Po viac ako šesťsto dňoch mimo hracej plochy najskôr skompletizoval svoj návrat do španielskeho Villarrealu, aby v júli minulého roka nastúpil na prípravný zápas. Doslova zázrak pri spomienkach na slová lekárov.

Postupne sa skúsený futbalista však prepracoval medzi stabilné piliere zálohy španielskeho klubu, kde doteraz pôsobí. Po zhruba štyroch rokoch sa dokonca vrátil do reprezentácie, za ktorú včera odohral tretí zápas v tomto roku. Práve duel s Maltou bude pre Cazorlu pamätný. Po zhruba štyroch rokoch sa totiž dokázal v najcennejšom drese znovu strelecky presadiť. Zvyšoval na 2:0 a pričinil sa tak k vysokému víťazstvu 7:0. Vskutku impozantný návrat budúcej legendy španielskeho futbalu. Za zmienku tiež stoja jeho dva góly proti Realu Madrid zo začiatku tohto roka...

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora