Futbal - 20.11.2019 11:14

Je fajn mať ho naspäť. MLS privítala Henryho parádnym videom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hviezdou sa stal v Monaku, honor legendy si vydobil počas ôsmich rokov vo farbách Arsenalu a na sklonku kariéry odohral ešte 135 zápasov za americký New York Red Bulls. Zaň nastrieľal 52 gólov a ako viacerí vyslúžilí Európania, podmanil si aj futbalové prostredie na americkom kontinente. Teraz sa Thierry Henry do MLS vracia, už v pozícii kouča. Skúsenosti z pozície asistenta trénera Belgicka a zo svojej krátkej anabázy v Monaku bude úročiť v Montreale.

Štyri odohrané sezóny Francúza v New Yorku sa však zapísali do klubovej histórie zlatým písmom. Hoci za "červených býkov" nastupovali hráči ako Tim Cahill, Rafael Márquez alebo Frank Rost, na prínose tohto ostrostrelca to nič neuberá. Samotná liga nás už viackrát presvedčila, že podobné osobnosti sa nebojí predávať aj priamo cez svoje kanály na sociálnych sieťach a patrične oslávila aj Henryho návrat.

Pamätný gól priamo z rohového kopu proti Columbusu, parádne nožničky do siete Montrealu či ďalšie fenomenálne usadené zakončenia. To všetko sa dostalo do 82-sekundového videa, ktoré je veľmi efektne prestrihané animáciami z kresieb v papierovom bloku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora