Futbal - 21.11.2019 15:02

Najrýchlejší futbalový narušiteľ? Naháňali ho desiatky mužov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vtrhnutím na hraciu plochu počas zápasu ešte nikdy nikto kontrakt nezískal, ale to je možno aj na škodu. Súdiac podľa výrazu tváre trénera Ghany a Juhoafrickej republiky, celkom ich zaujalo, ktože to vtrhol na trávnik cez ich kvalifikačné stretnutie, ktoré ghanský tím doma vyhral 2:0.

Juhoafričania na ihrisku súpera za deväťdesiat minút nepredviedli prakticky nič, ale ťažko predpokladať, že v konkurencii Sudánu a Svätého Tomáša jednu z dvoch postupových miesteniek na Africký pohár národov neutrhnú. V čase, keď na tabuli už svietilo ich dvojgólové manko, vybehol jeden z fanúšikov. Usporiadateľov bolo pozdĺž čiar nastúpených množstvo, no tento narušiteľ im dal poriadne zabrať. Niekoľko sekúnd sa veľmi obratne vyhýbal zasahujúcim chlapom a doslova ich znemožnil. V útrobách štadióna ho zrejme za to čakala poriadne tvrdá odplata.

Usporiadateľom pomohlo až pošmyknutie bežca, ktorý celú akciu absolvoval bez obuvi a evidentne inšpiroval stovky ďalších krajanov. Tí po záverečnom hvizde oslávili zisk troch bodov vniknutím na trávnik, čím nechali futbalistom minimum času na podanie rúk či vydýchanie. Dianie bude mať disciplinárnu dohru, ale nebolo by fér pre to tlačiť do úzadia výbornú formu ghanskej reprezentácie. Tá z ostatných 25 súťažných duelov prehrala len päť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora