Futbal - 23.11.2019 20:47

Mládežnícka reprezentácia Egypta so štýlovým príchodom na štadión

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Počas takmer celého novembra prebiehal Africký pohár národov v kategórii do 23 rokov, kde si zmerali sily tie najlepšie tímy afrického kontinentu. Bez stratu bodu ním prešla reprezentácia Egypta, ktorá dominovala nielen v základných skupinách, ale uspela aj v semifinále a napokon aj vo finále. Nebol to však jediný dôvod, pre ktorý Egypťania pútali pozornosť.

Finálový zápas odohrali proti Pobrežiu Slonoviny a zvládli ho výsledkom 2:1 po predĺžení. Oslavovať tak mohli prestížny triumf, ku ktorému zrejme prispel aj efektný príchod celého tímu na štadión. Egyptskí mladíci totiž zvolili masky na tvár a rytmickú hudbu podporovali tlieskaním. Ukázali tak niečo, čo sa často nevída a porovnať sa to dá možno s tradičným tancom "Haka" typickým pre Nový Zéland.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Egypt U23s arriving in style ??? @caf_online

Príspevok, ktorý zdieľa 433 (@433),

Mládežnícky pohár národov sa odohrával práve v Egypte a tak sa z triumfu radovala hostiteľská krajina. Najlepším strelcom sa stal taktiež hráč Egypta Mostafa Mohamed, ktorý zaknihoval štyri presné zásahy. Finále však v predĺžení rozhodol iný futbalista - Ramadan Sobhi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora