Futbal - 25.11.2019 11:22

Finále Copa Libertadores so šialeným záverom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram/Youtube

Počas uplynulého víkendu sa v peruánskej Lime uskutočnilo finále Pohára osloboditeľov. V ňom sa predstavili brazílske Flamengo a argentínsky River Plate. Už tradične to bol zápas plný vášní na oboch stranách, k čomu sa pridali aj fanúšikovia oboch táborov. Tí boli svedkami aj šialeného záveru stretnutia.

Do vedenia išli už v 14. minúte hráči River Plate po góle Rafaela Borreho a takmer celý zápas tak viedli nad svojim rivalom z Brazílie. Minútu pred koncom riadneho hracieho času sa však o slovo prihlásil strelec Flamenga Gabriel Barbosa. Ten najskôr vyrovnal na 1:1, no vzápätí sa presadil ešte raz a tak v 92. minúte stretnutia už viedli futbalisti brazílskeho tímu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The setting for the Copa Libertadores final was ? ?

Príspevok, ktorý zdieľa 433 (@433),

Zápas dokázali dotiahnuť do úspešného konca, no ešte pred záverečným hvizdom hlavný rozhodca rozdal dve červené karty. Za River Plate bol vylúčený záložník Palacios, kým v drese Flamenga putoval pod sprchy dvojgólový hrdina Barbosa. Fanúšikovia brazílskeho celku sa však napokon radovali z triumfu 2:1 a tiež zisku druhého titulu v rámci Copa Libertadores. Gabriel Barbosa sa s deviatimi gólmi stal najlepším strelcom tohto ročníka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Scenes at @flamengo’s open bus parade ??

Príspevok, ktorý zdieľa 433 (@433),

Osláv samotného titulu sa zúčastnili tisícky fanúšikov brazílskeho tímu. V uliciach to vrelo a otvorený autobus s hráčmi Flamenga mal obrovské problémy posúvať sa vytýčenou trasou. To je dôkaz toho, že ľudia v Brazílii naozaj futbalom žijú.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora