Futbal - 27.11.2019 12:11

Marek Rodák vychytal už tri víťazstvá v rade

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Transfermarkt.com

Slovenský futbalový brankár Marek Rodák pôsobí dlhodobo na Britských ostrovoch. Do mládežníckeho tímu Fulhamu išiel už v roku 2013 z košickej juniorky a odvtedy sa v Anglicku drží. Svojimi výkonmi zaujal aj v poslednom období, keďže nastúpil v posledných troch ligových vystúpeniach Fulhamu a vo všetkých zabezpečil svojmu tímu tri body.

Sezónu začal čoskoro 23-ročný gólman v pozícii náhradníka a prizeral sa zväčša tomu, ako svätyňu stráži Marcus Bettinelli. To sa však zmenilo zhruba pred mesiacom, kedy odchytal prvý ligový zápas sezóny proti Lutonu. Pocit víťazstva pri tohtosezónnej premiére však vystriedal smútok v nasledujúcom dueli, v ktorom bol slovenský reprezentant už v šestnástej minúte vylúčený. Tento zápas sa napokon skončil bezgólovou remízou.

Následne Rodák nútene vynechal domáci duel s Hullom, ktorý Fulham prehral jednoznačne 0:3. To, čo nasledovalo potom, poteší každého slovenského fanúšika. Po spomínanej prehre totiž posledné tri stretnutia odchytal práve náš talentovaný brankár. Trikrát deväťdesiat minút, tri víťazstvá, deväť bodov. To je bilancia Mareka Rodáka. Dvakrát si dokonca udržal čisté konto.

Z piatich zápasov, do ktorých počas tejto sezóny nastúpil teda dotiahol do úspešného konca štyri. V tom zvyšnom bol nešťastne vylúčený a tak pri plne odchytanom stretnutí drží v druhej najvyššej anglickej súťaži stopercentnú úspešnosť. Fulham sa aj jeho výkonmi vyšvihol na tretie miesto Championship a zdá sa, že slovenský brankár len tak o svoje miesto momentálne nepríde.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora