Futbal - 27.11.2019 13:47

Zlatan len neprestupuje. V novom klube sa výrazne zaangažoval

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Rok v Amerike stačil a futbalista Zlatan Ibrahimovic sa vracia na európsky kontinent. Po tom, aký dojem zanechal v MLS, niet divu, že sa o jeho služby zaujíma množstvo klubov, no vo svojich 38 rokoch sa pohráva s myšlienkou, že by sa vrátil do krajiny, v ktorej s futbalom začínal. Prostredníctvom Instagramu dokonca aj naznačil, ktorému klubu sa môže dostať tej cti a internet z tejto informácie priam šalie. Od nového ročníka sa podľa viacerých indídicií môže objavovať vo farbách Hammarby IF, dokonca získal v klube podiel.

Generálny manažér a športový riaditeľ klubu zo Štokholmu pritom pred pár dňami navštívili Los Angeles a s Ibrom sa tam mali aj stretnúť. Oficiálne klubové stanovisko znelo veľmi vyhýbavo. Majster Švédska z roku 2001 vyhlásil, že ho príspevok na Instagrame zaskočil, nakoľko vec zďaleka nie je doriešená. Nič vraj nemožno potvrdiť a viac informácií nateraz zverejnených nebude. Lenže už na druhý deň prišli renomované zdroje s informáciou, že Ibrahimovic získal 50-percentný podiel v spoločnosti AEG Sweden, ktorá je hlavným akcionárom zeleno-bieleho klubu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic),

"Hammarby je skvelým klubom s veľmi vášnivými fanúšikmi a rešpekt budiacou históriou v Štokholme, ale aj v celom Švédsku. Som šťastný, že môže pokračovať môj vzťah s AEG a zároveň môžem podporiť jeden z najzaujímavejších a najvplyvnejších klubov v krajine," povedal ku svojej novej investícii. Bezprostredne po ohlásení konca v LA Galaxy sa najhlasnejšie hovorilo o presune do AC Milána. Odtiaľ však nateraz ostalo ticho a uveriteľnejšie sa javí rodná krajina hviezdneho útočníka. Do veľkého futbalového sveta pritom šiel z Malmö, kde sa im na svojho odchovanca v zeleno-bielom drese pozerať ťažko. Hammarby však je mužstvom, ktoré výrazne napreduje. Svoj domovský stánok si zmodernizovalo na úroveň vysokých európskych štandardov a tretia priečka v nedávno skončenej sezóne mu vyniesla aj miestenku do predkola Európskej ligy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora