Futbal - 28.11.2019 18:39

Plzeň avizuje zmenu. Viesť by ju mohol slovenský tréner

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Pohľad na aktuálnu tabuľku najvyššej českej súťaže nevypovedá o mimoriadnej plzenskej kríze, avšak "Viktoriáni" vstupovali do tohto ročníka len s tými najvyššími ambíciami a na čelo majú jedenásť bodové manko. Podľa českej tlače by si to mohol odniesť tréner Pavel Vrba a vedenie si zaňho vyhliadlo náhradu v slovenských vodách. Konkrétne má ísť o trénera reprezentačnej "dvadsať jednotky" Adriána Guľu.

Z ostatných štyroch kôl Plzeň vyhrala len jediný raz, a to mala skutočne priaznivý žreb. Čelila prevažne súperom zo spodnej polovice tabuľky a trpezlivosť šéfa klubu Adolfa Šádka došla po remíze s poslednou Karvinou, ktorá dokázala zabodovať len ôsmy raz v prebiehajúcej sezóne. V ostávajúcich dvoch jesenných kolách, a najmä po zimnej prestávke, by to malo vyzerať úplne inak a so slovenským rukopisom.


Náladu v kabíne sa Viktoria snažila zlepšiť fotením kalendára pre budúci kalendárny rok

Guľa si spravil meno najmä svojím pôsobením v Žiline, po ktorej dostal do rúk slovenskú reprezentáciu do 21 rokov. Tá si v aktuálnom kvalifikačnom cykle nevedie práve ideálne a po štyroch odohraných zápasoch je na štvrtej priečke svojej skupiny v bojoch o EURO tejto vekovej kategórie. Vrba je na lavičke mužstva zo západu Česka s krátkymi prestávkami od roku 2008. V tomto období sa tešil z piatich majstrovských titulov, zažil tri účasti v Champions League a trikrát sa toto mužstvo dostalo do vyraďovacej fázy Európskej ligy. V sezóne 2019/20 skončila európska púť nečakane skoro. Z Ligy majstrov ho odsunul Olympiakos v súčte skóre 4:0 a z druhej najprestížnejšej súťaže Plzeň odpratali Antwerpy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora