Futbal - 28.11.2019 23:06

Slovensko sa za päť rokov prepadlo o jedenásť priečok

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: sita/huste.tv

Vo štvrtok vypustila FIFA na svetlo sveta aktualizované svetové poradie národných tímov a naša reprezentácia je v ňom vedená na 32. mieste. Od októbra to znamená zosun len o jednu priečku, ale v porovnaní s novembrom 2014 sa náš výber nachádza o jedenásť miest nižšie.

Aktuálnym lídrom poradia krajín je Belgicko. Bronzový tím z minuloročných majstrovstiev sveta v Rusku vedie so ziskom 1765 bodov o 32 bodov pred svetovým šampiónom Francúzskom. Tretia priečka naďalej patrí Brazílii, štvrtí sú Angličania a na piatej pozícii figurujú Uruguajčania. Prvú desiatku ďalej dopĺňajú tímy Chorvátska, Portugalska, Španielska, Argentíny a Kolumbie. Najbližšiu aktualizáciu FIFA zverejní 19. decembra.

Historicky najvyššie pozície Slovensko okupovalo pred piatimi rokmi, kedy sa držalo tesne za elitnou svetovou dvadsiatkou. Najhoršie umiestnenia by sme našli v novembri 2013, kedy sa náš tím nachádzal na 60. mieste, za Burkinou Faso, Kubou, Mali či Kapverdskou republikou. Čo sa týka našich regionálne blízkych krajín či najbližšieho konkurenta v baráži o postup na EURO 2020, najlepšie stojí Ukrajina na 24. pozícii. Íri sa nachádzajú len o dve miesta pod Slovenskom, Česi sú 45., Maďari na 52. priečke.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora