Futbal - 02.12.2019 15:28

Nechcené prvenstvo: VAR pripravil Maria Gómeza o celý hetrik

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Prvý raz od zavedenia moderných technológií do futbalu sa stalo, že bol hráč v jednom zápase pripravený až o tri presné zásahy. Nechcene sa takéto prvenstvo dostalo Mariovi Gómezovi. Bývalý kanonier Bayernu sa na sklonku kariéry vrátil do materského VFB Stuttgart a v prebiehajúcej sezóne jeho fanúšikov potešil jedným gólom. Po súboji so Sandhausenom na tom mohol byť ešte o poznanie lepšie, avšak video mu neprialo a jeho tím nakoniec prehral.

Gómez loptu dopravil do siete postupne v 10., 45. a 71. minúte. Vo všetkých troch prípadoch si však šiel rozhodca Harm Osmers pozrieť video a strelca nepotešil. Po stretnutí mu mal dovysvetliť, že šlo o centimetre, ktoré zahrali proti nemu, čo Maria Gómeza nahnevalo ešte viac. Rozhorčoval sa nad tým, ako sa z postavenia kamery a daného uhla dajú merať trojcentimetrové ofsajdy a pokračoval kritikou celého video asistenta: "Tento systém je totálne na nič. Pre nás útočníkov hotová katastrofa. Úprimne, som rád, že mám drvivú väčšinu kariéry za sebou a týmito rozhodnutiami sa už v najbližších desiatich rokoch nebudem musieť zaoberať," povedal nositeľ novej sarkastickej prezývky "autor prvého neregulárneho hetriku".

Hoci 78násobný reprezentant otvorene naznačuje blízky koniec svojej kariéry, v 34 rokoch ešte môže mať nejaký ten rôčik k dobru. Primárnym cieľom preňho je vrátiť Stuttgart z druhej ligy naspäť medzi elitu. Aktuálna tretia pozícia by zaisťovala účasť v baráži a na priamy postup momentálne stráca tri body. Zároveň mu však na chrbát dýcha Heidenheim a Aue.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora