Futbal - 02.12.2019 22:43

V októbri ho chceli vyhodiť, nakoniec Cannavaro získal titul

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Šťastný koniec má pôsobenie ikonického talianskeho futbalistu Fabia Cannavara na lavičke Kuang-čou Evergrande, hoci to tak dlhšie vôbec nevyzeralo. Účastník štyroch svetových šampionátov a svojho času aj kapitán talianskeho tímu bol u jedného z popredných čínskych klubov ešte pred niekoľkými týždňami na odstrel, ale jeho zverenci zmobilizovali sily a päťzápasová šnúra bez prehry znamenala zvládnutie tesného bola o prvé miesto.

Kým pre klub ide o ôsmy získaný majstrovský titul, samotný Cannavaro sa dočkal prvého podobného úspechu vo svojej trénerskej kariére. Okrem Kuang-čou pôsobil aj v saudskoarabskom Al-Nassr, čínskom Tchien-ťin Tchien-chaj a chvíľu trénoval aj národný tím Číny. Pre zisk majstrovského titulu jeho zverenci pozbierali 72 bodov počas tridsiatich kôl, čo je najviac v súťaži od roku 2013.

V októbri bol pritom rodák z Neapola jednou nohou odvolaný, keď sa vedeniu prestalo páčiť počínanie a výkony v domácej súťaži i v Lige majstrov. Aj na medzinárodnej scéne sa Evergrande nakoniec prepracovali pomerne ďaleko a stroskotali až v semifinále. Po prijatí "hlbokej sebareflexie", ako stálo v oficiálnom stanovisku, sa Cannavaro vrátil na pozíciu trénera. Zlepšenie boli citeľné a víťazstvo 3:0 nad Šanghajom znamenalo spečatenie prvej priečky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora