Futbal - 03.12.2019 09:51

Ozbrojení muži spustil paľbu na autobus s futbalistami

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Nigérijský futbalový klub FC Ifeanyi Ubah, účastník najvyššej súťaže, absolvoval autobusovú cestu na ligový zápas do vyše deväťsto kilometrov vzdialenej Jigawy a zhruba v tretine cesty ich prekvapili ozbrojení útočníci. Tí na autobus spustil paľbu a zanechali po sebe šesť zranených mužov. Viacerí boli vo veľmi vážnom stave prevezení do nemocnice.

Muži odetí vo vojenských uniformách pritom zaútočili s cieľom kradnúť, nie zabíjať. "Chvalabohu, žiaden život sa nepominul, ale viacerí členovia trénerského tímu a hráčskeho kádra utrpeli kritické zranenia. Touto cestou by sme radi apelovali na parlament aj futbalové regulačné orgány, aby zabezpečili väčšiu bezpečnosť tímom, ktoré nemajú inú možnosť, ako merať dlhé vzdialenosti cestnou dopravou," uviedol klub z juhovýchodu Nigérie na sociálnej sieti.

Ifeanyi Ubah sa pritom radí medzi tie kvalitnejšie celky v dvadsaťčlennej súťaži a minulý rok bol súčasťou elitnej šestky, ktorá sa pobila o majstrovský titul. Konkrétny ligový zápas bol preplánovaný o tri dni neskôr a oslabený hosťujúci tím prehral 1:2. Medzinárodné organizácie, zaoberajúce sa kriminalitou v jednotlivých štátoch, hodnotia Nigériu ako pätnástu najnebezpečnejšiu krajinu sveta.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora