Futbal - 18.12.2019 12:39

Je to jasné, Plzeň ulovila slovenského trénera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: sita/youtube

Česká futbalová Viktoria Plzeň počas zimnej prestávky prepustila trénera, ktorý bol zodpovedný za väčšinu jej novodobých úspechov. Už vopred pritom avizovala, že ako náhradu má vyhliadnutého Adriána Guľu, ktorý doteraz pôsobil na lavičke slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Kým Vrba zamieril do bulharského Ludogorca Razgrad, Slovák sa v novom klube upísal na dva a pol roka.


Tréner Vrba sa s fanúšikmi rozlúčil videom na klubovom webe

Kontrolu nad mužstvom preberie v januári so začiatkom zimnej prípravy. Spoločne s ním sa na západ Českej republiky sťahujú aj osvedčení asistenti Marián Zimen, Ladislav Kubalík a Martin Kojnok. Nový trénerský tím tím pádom musí hľadať náš reprezentačný výber do 21 rokov. "Som veľmi rád, že som mohol pracovať pri tíme, zažiť reprezentačné zrazy a viesť zápasy na medzinárodnej úrovni. Bola to pre mňa úžasná skúsenosť, za ktorú som vďačný. Vyskúšal som si futbal z inej perspektívy ako z klubovej. Naučil som sa nové veci z pohľadu vedenia, manažovania a komunikácie," cituje Adriána Guľu futbalsfz.sk.

Spokojnosťou žiaril plzenský generálny manažér Adolf Šádek, ktorého slová citoval oficiálny klubový web Viktorie: "Jeho prácu sme sledovali dlhší čas a musíme priznať, že sa nám veľmi páčila. Po odchode Pavla Vrbu bol pre nás jasnou prioritou a som rád, že sme sa v pomerne krátkom čase dohodli na spolupráci," Slovenské zastúpenie v klube sa tak rozšíri o ďalšieho muža. Na súpiske je momentálne trio Roman Procházka, Christián Herc a Matúš Kozáčik.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora