Futbal - 21.12.2019 14:51

Šatka sa v Poľsku dočkal premiérového gólu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Gól slovenského reprezentanta v zahraničnom pôsobisku vždy poteší. Zadák Ľubomír Šatka vymenil v júli Dunajskú Stredu za Lech Poznaň. Odvtedy sa v zostave poľského klubu objavil v šestnástich súťažných dueloch a v štatistikách mu svieti aj prvý presný zásah. Presadil sa spôsobom typickým pre jeho post - pri rohovom kope si našiel priestor v pokutovom území súpera a upratal loptu do siete. Dôležitosť tohto gólu bola vysoká. Poznaň vďaka tomu v 20. kole zachránila bod proti Gdyni, hoci sa očakával plný bodový zisk.

Šatka rozhodne nie je na medzinárodnej scéne neskúseným hráčom. V mladosti skúšal šťastie aj v Newcastli United, no vzhľadom na jeho vek by bolo výborné, ak by sa dokázal usadiť v kvalitnom európskom celku a výrazne by si tak vypýtal miestenku v reprezentačnom mužstve. Zaň doteraz odohral deväť zápasov a niekoľko odohraných minút pridal aj v drese "dvadsať jednotky".

V úvode svojho pôsobenia v Poznani, u ôsmeho celku minulej sezóny Ekstraklasy, zarezával na tradičnejšom stopérskom poste. V ostatných štyroch kolách sa však objavil na pravom okraji obrany, vždy vydržal celých deväťdesiat minút a strelený gól by mu mohol pozíciu ešte upevniť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora