Futbal - 22.12.2019 11:27

Flamengo spokojné napriek prehre. Zarezal ho krajan

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Európske kluby tradične vstupujú do MS klubov v pozícii favorita a sú schopné ju napĺňať. Od roku 2013 sa vždy z triumfu tešil tím zo starého kontinentu a premiérovo vo svojej histórii sa dočkal aj Liverpool FC. Ten si súťaž zahral aj pred trinástimi rokmi, no vtedy vo finále Sao Paulu podľahol.

Hrdinom duelu anglického vicemajstra s Flamengom bol paradoxne Brazílčan Roberto Firmino, ktorý v 99. minúte dotiahol do gólového konca rýchly protiútok. "Som šťastný, že rozhodujúci gól strelil práve Firmino. Veľmi dobre viem, čo pre Juhoameričanov táto súťaž znamená," povedal na jeho adresu kouč Jürgen Klopp na pozápasovej tlačovej konferencii. Pre The Reds to bola už tretia trofej, ktorú vybojovali v zhruba polročnom období. Predtým dvíhali nad hlavu aj trofej pre víťaza európskej Champions League a európskeho Superpohára.

Hoci Flamengo v predĺžení padlo, jeho tréner Jorge Jesus neskrýval hrdosť a spokojnosť s výkonmi svojich zverencov. "Liverpool zažíva momentálne najlepšie obdobie za ostatných desať rokov. My sme sa však kvalitnému tímu dokázali vyrovnať. Som šťastný za to, čo Flamengo predviedlo. Brazílske kluby ukázali, že sa môžu rovnať s najlepšími európskymi mužstvami," konštatoval tréner, ktorého si našinec pamätá najmä z Benficy či Sportingu Lisabon.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Liverpool Football Club (@liverpoolfc),

Majstrovstvá sveta klubov našli od svojho zrodu na začiatku milénia desať rôznych víťazov, z toho troch brazílskych a sedem európskych. Najviac sa darí Realu Madrid, ktorý triumfoval v rokoch 2014, 2016, 2017 a 2018. Okrem neho sa prvenstvom z federácie UEFA môže popýšiť aj Barcelona, AC Miláno, Manchester United, Inter Miláno, Bayern Mníchov a najnovšie aj Liverpool.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora