Futbal - 22.12.2019 16:26

Bayern vyriešil trénerskú otázku pomerne nečakane

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Keď Chorvát Niko Kovač na začiatku novembra skončil ako tréner Bayernu Mníchov, okamžite sa začalo špekulovať o zvučných menách, ktoré pre tento veľkoklub pripadajú do úvahy. Často sa objavovali mená ako Mauricio Pochettino, Erik Ten Hag či Thomas Tuchel. Ku kormidlu sa medzitým dostal Hans-Dieter Flick ako dočasný kouč a po desiatich dueloch sa vedenie rozhodlo, že vlastne ani nikoho ďalšieho hľadať nemusí.

Flick v desiatich dueloch na lavičke doviedol klub k ôsmim víťazstvám, zvládol skupinovú časť Ligy majstrov a vylepšil aj bundesligové postavenie. "S Hansovou robotou v Bayerne sme spokojní. Pod jeho vedením predvádzalo mužstvo vynikajúce výkony na trávniku a prejavilo sa to aj na výsledkoch," cituje klubový web Karl-Heinza Rummeniggeho, šéfa predstavenstva. Dodal, že je presvedčený, že mníchovský klub čaká pod týmto trénerom úspešné obdobie, ktoré navyše bude podporené atraktívnym herným prejavom.

Že by sa práve Hans-Dieter Flick mohol v pozícii trénera usadiť nastálo, sa spočiatku príliš nepredpokladalo. Bývalý manažér Hoffenheimu pôsobil osem rokov ako asistent pri nemeckom národnom mužstve a odtiaľ sa, rovnako v pozícii asistenta, presunul do Bavorska. Pod jeho vedením prišli cenné výhry 4:0 nad Dortmundom či 3:1 nad Tottenhamom, avšak Mönchengladbach s Leverkusenom boli nad sily jeho zverencov. Vedenie mu napriek tomu dôveru dalo. "Užívam si prácu s mužstvom aj realizačným tímom. Máme dobrú pozíciu pred druhou polovicou sezóny v nemeckej lige, pohári aj Lige majstrov," cituje ho klubový web. Aj bundesligový futbal čaká teraz krátka prestávka a najbližšie kolo je naplánovaný na tretí januárový víkend. Súperom Bayernu bude Hertha.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora