Futbal - 23.12.2019 14:52

Futbaloví fanúšikovia sú hlúpejší ako v minulosti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Najvyššia futbalová súťaž v Anglicku si prežila ďalší rasistický incident, keď fanúšikovia Tottenhamu dourážali stopéra Antonia Rüdigera. Opäť sa len potvrdilo, že podobných prejavov je priveľa, sú časté a jediným riešením je zrejme ich exemplárne trestanie. Zhoršenie tohto problému pripisuje stredopoliar Yaya Touré tomu, že súčasní futbaloví priaznivci sú hlúpejší ako v minulosti. Vyhlásenie bývalého reprezentanta Pobrežia Slonoviny zverejnila Medzinárodná futbalová federácia.

Veľa sa o týchto problémoch hovorí aj v Taliansku, kde sa pod paľbu urážok dostal Mario Balotelli, niekdajší Tourého spoluhráč, či Romelu Lukaku. Svojou troškou prispeli aj médiá, konkrétne Corriere Dello Sport. Denník sa snažil zviezť na vlne "populárnych" narážok na farbu pleti a šláger kola označil za "čierny piatok" so zameraním na mikrosúboje Smallinga s Lukakuom. "Stretol som sa s predstaviteľmi FIFA, pretože toto je skutočne veľký problém, pri ktorom treba byť opatrný. Je mi však jasné, že je to náročná a dlhá cesta, ktorá nás v tomto boji čaká," povedal bývalý hráč Barcelony či Manchestru City, ktorý momentálne pôsobí v druhej čínskej lige.

Touré sa zároveň pustil aj do vysvetlenia, prečo sa rasistické prejavy na tribúnach kopia: "Fanúšikovia a ľudia všeobecne, sú hlúpejší ako kedysi. Samozrejme, že to prekvapí, keďže sme v roku 2019. Ale v roku 2020 či 2025 môže tento trend pokračovať, a to nesmieme dopustiť," povedal tridsaťšesťročný futbalista.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora