Futbal - 24.12.2019 18:06

Miami nebude len o Beckhamovi. Do tímu lanári veľké hviezdy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Skeptik by povedal, že Inter Miami ešte ani nevie, či včas dostavia svoj nový štadión, no rieši už veľké mená v zostave. David Beckham, hlavný akcionár budúceho účastníka MLS, by rád zalovil v radoch svojich bývalých spoluhráčov a atraktívnu ponuku dal na stôl brankárovi Joeovi Hartovi. 75násobný reprezentant Anglicka šiel od desiatich k piatim potom, ako v roku 2015 Pep Guardiola rázne skritizoval jeho rozohrávky, prestal s ním počítať a momentálne je už náhradníkom v Burnley.

V kabíne The Clarets sa brankár dokonca nechal počuť, že verí v dohodu s Miami. Smer, aký nabrala jeho kariéra, ho údajne frustruje, rád by bol brankárskou jednotkou a americké mužstvo mu na to vytvorí optimálne podmienky, navyše s peknou čiastkou na výplatnej páske. Beckham pritom nechce hrať v MLS druhé husle a vyhliadnuté má viaceré veľké hviezdy, pôsobiace na európskom kontinente. V americkej tlači sa dokonca objavili mená Lionela Messiho či Luisa Suáreza.

Nad možnosťou ulovenia najväčších barcelonských hviezd sa verejnosť usmieva, ale Miami malo údajne záujem aj o Jamesa Rodrígueza, Edinsona Cavaniho, Driesa Mertensa, Radamela Falcaa, Thea Walcotta či Williana. Viacerí z nich pritom spadajú do kategórie futbalistov, ktorí by sa lákavou finančnou ponukou do nového projektu mohli nechať zlákať. Ešte ďalej idú špekulácie o klubovom manažmente. Beckham jedenásť rokov pôsobil v Manchestri United a bol súčasťou vtedajších mladých pušiek Sira Alexa Fergusona. Členovia tejto generácie sa intenzívne núkali do manchesterských štruktúr po boku Oleho Gunnara Solskjaera. Či by ich zaujala možnosť spolupracovať v Spojených štátoch, je otázne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora