Futbal - 26.12.2019 20:27

Chudý ustál dve penalty, uhájil čisté konto a získal živého kohúta

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vychytané čisté konto vždy chutí o čosi viac, keď si ho brankár zaslúžil niekoľkými poriadnymi zákrokmi. Obzvlášť, keď v šanci vychytal protihráča, ktorého meno je v týchto kruhoch známe a podobných šancí predtým premenil kvantum. Rozprávať by vedel Martin Chudý, brankár Górniku Zabrze, ktorý v poslednom zápase kalendárneho roka poľskej ligy vynuloval zakončovateľov Jagiellonie Bialystok, medzi nimi aj Juana Camaru, ktorého potenciál ešte pred rokom spoznávala aj FC Barcelona.

Aby Gornik zdolal tabuľkovo výrazne vyššie postaveného súpera, museli jeho zadné rady zvládnuť skutočné testovanie. Chudý čelil až desiatim presným streleckým pokusom súpera a hneď dvom pokutovým kopom. V 22. respektíve 69. minúte sa však proti nemu pomýlili dvaja rôzni strelci. Po hodine hry sa navyše v stopercentnej šanci proti nemu ocitol bývalý španielsky mládežnícky reprezentant Camara, ktorý klopal na dvere A-tímu katalánskeho veľkoklubu a popri 61 zápasoch za "béčko" sa mihol aj vo farbách prvého mužstva. Jeho strelu zblízka vyrazil na brvno a médiá u našich severných susedov píšu o zákroku sezóny.

Bývalý brankár Spartaka Trnava, ktorý je v Hornom Sliezsku jasnou brankárskou jednotkou, si po zápase prebral ocenenie pre najlepšieho hráča zápasu. Podľa tradície je to v klietke zatvorený živý kohút. Pre Chudého šlo o piate čisté konto v tomto ročníku a Górnik vďaka tomu môže stále reálne pomýšľať na umiestnenie v prvej šestke tabuľke, ktoré mu pred rokom ušlo a musel sa zachraňovať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora